Sponsorlu Bağlantılar

İMECE USULÜ TARHANA

Tarih: 2011-09-06 00:00:00

Ev hanımları kış mevsimi için hazırladıkları tarhanayı imece usulü yapıyor.Alaplı İlçesinde tarhana mevsiminin gelmesiyle birlikte ev hanımları apartman önleri, balkon ve sokak aralarında tarhana dökmeye başladı. Tarhana yapmak için pastırma sıcakları olm
Ev hanımları kış mevsimi için hazırladıkları tarhanayı imece usulü yapıyor.
Alaplı İlçesinde tarhana mevsiminin gelmesiyle birlikte ev hanımları apartman önleri, balkon ve sokak aralarında tarhana dökmeye başladı. Tarhana yapmak için pastırma sıcakları olması gerektiğini anlatan ev hanımı Rabia Tufan, Ev hanımları ile birlikte imece usulü tarhana hazırlayarak kış ayında sıcak çorba olarak tükettiklerini söyledi. Her yıl aynı işleme yaptıklarını belirten Tufan, Tarhana yaparken un, yoğurt, nane, maydanoz, kırmızıbiber, soğan ve domates karışımından su katmadan elde ettikleri bulamacı önceki tarhana ile mayalayarak, gözenekli çuval içinde 11 gün beklettikten sonra elde edilen tarhanalar güneş altında kurumaya bırakırız. Güneşte kuruyan tarhana daha sonra toz haline getirilir.
Kurutma sırasında kuş ve kedilerin yememesi için başında nöbet tutarız. İlçemizde genelde köylerde tarhana yapımı imece usulü ile yapılıyor dedi.

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

Yorum Gönder

DİKKAT!

x

Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.