Sponsorlu Bağlantılar

PASTÖRİZE ÜRETİM YAYGINLAŞIYOR

Tarih: 2010-01-19 00:00:00

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında Zonguldak'ta peynir üretiminde ilkel yöntemler yerine pastörize üretim geliştiriliyor.Zonguldak İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı, 2010 yılında 5 ayrı ilçe ve bağlı 10 köyde pastörize süt

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında Zonguldak'ta peynir üretiminde ilkel yöntemler yerine pastörize üretim geliştiriliyor.
Zonguldak İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı, 2010 yılında 5 ayrı ilçe ve bağlı 10 köyde pastörize süttün peynir yapımı konusunda bilgi verileceğini kaydetti. 2009 yılı itibari ile 55 çiftçinin pastörize sütten peynir yapımına başladığını anlatan Şanlı, "Eğitimler iki aşamalı oluyor. Önce çiğ sütün pastörize hale dönüştürülmesini ardından da pastörize sütten peynir yapımı gösteriliyor. İlkel yöntemlerle, 5 kg sütten ortalama 600 gram peynir elde edilirken, 5 kg pastörize sütten ise 1 kg peynir üretiliyor. Bu üreticiler için, yüzde 30-40 arasında bir kazanç demektir. Yapılan çok önemli yada masraflı bir işte gerçekleşmiyor.
Basit işlemlerle, bu derece kazanç elde edilebiliyor" dedi. Şanlı, sütün pastörize hale dönüştürülmesindeki asıl önemli faydanın ise hayvanlardan insanlara geçebilecek tüm hastalıkların da önüne geçildiğini ifade etti. Ayrıca Şanlı talebin olması halinde 2010 yılındaki eğitim verilecek üretici sayısını arttırabileceklerini de ifade etti.

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

Yorum Gönder

DİKKAT!

x

Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.