Sponsorlu Bağlantılar

TRÜF MANTARI ATAĞI

Tarih: 2014-01-13 09:38:00

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Fransa’da gurmelerin tercih ettiği, “Kralların Yiyeceği” ve “Siyah Elmas” olarak bilinen, Avrupa’da kilosu bin Avro’dan başlayan fiyatla satılan trüf mantarını konu alan bir konferans verdi. Daha önceki dönemlerde Orman B

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Fransa’da gurmelerin tercih ettiği, “Kralların Yiyeceği” ve “Siyah Elmas” olarak bilinen, Avrupa’da kilosu bin Avro’dan başlayan fiyatla satılan trüf mantarını konu alan bir konferans verdi.
Daha önceki dönemlerde Orman Bölge Müdürlüğü yapmış Başmüfettiş Ömer Naci Kaya tarafından verilen konferansa ilgi büyük oldu.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi’nin açış konuşmasıyla başlayan konferansa; Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Başmühendisler, İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı. 
Orman Genel Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu ve 2014-2018 yıllarını kapsayan “Trüf Ormanı Eylem Planı” koordinatörlüğünü de yürüten Ömer Naci Kaya; odun dışı orman ürünlerinin sürdürülebilir üretim metotlarına dair genel bilgiler ile bazı mantar türlerden kayın mantarı, shitake (Japon) mantarı ve özellikle trüf mantarının özellikleri, önemi ve üretimi konularında teorik bilgiler verdi.
Öğleden sonraki bölümde ise katılımcılara uygulamalı eğitim verildi. 

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

Yorum Gönder

DİKKAT!

x

Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.