Sponsorlu Bağlantılar

YETERLİLİK İNCİRDE

Tarih: 2014-05-13 09:56:00

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, 2012-2013 bitkisel ürün denge tablolarına göre meyveler, sert kabuklular ve içecek bitkileri konularına ilişkin hazırlanan istatistiki bilgileri açıkladı. Bölge Müdürlüğünden konuya yapılan

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, 2012-2013 bitkisel ürün denge tablolarına göre meyveler, sert kabuklular ve içecek bitkileri konularına ilişkin hazırlanan istatistiki bilgileri açıkladı. Bölge Müdürlüğünden konuya yapılan yazılı açıklama şu şekilde: En yüksek yeterlilik derecesi %1 639,6 ile incirde gerçekleşti. Sert kabuklu meyvelerde, 2012-2013 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi %699,2 oranı ile fındıkta gerçekleşti. Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise %111,6 oranı ile antep fıstığı ve %111 oranı ile kestane oldu. Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görülmektedir. Turunçgiller  üretiminde  en  düşük  paya  sahip greyfurdun  yeterlilik derecesi %252,8 olurken, limon % 223,8, mandalina %185,7 ve portakal %111,4 olarak gerçekleşti. Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden kayısının yeterlilik derecesi %415,6, incirin %1 639,6, narın %147, üzümün %142,8, elmanın %110,9 ve muzun %45,7 olarak gerçekleşti. Toplam  çay  arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi %99,3 oldu.        

(Haber Merkezi) 

 

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

Yorum Gönder

DİKKAT!

x

Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.