Sponsorlu Bağlantılar

FIRINLARA ŞOK DENETİM

Tarih: 2013-08-14 09:29:00

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca ilçede faaliyette bulunan 28 adet ekmek fırınını denetledi.  Yapılan denetimlerde, fırınların asgari ve teknik hijyenik şartlara uyup-uymadığı, kullandıkları unların uygun olup-olmadı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca ilçede faaliyette bulunan 28 adet ekmek fırınını denetledi. 
Yapılan denetimlerde, fırınların asgari ve teknik hijyenik şartlara uyup-uymadığı, kullandıkları unların uygun olup-olmadığı, ekmek gramajlarının Ekmek Tebliği’nde belirtilen tolerans sınırları çerçevesinde üretilip-üretilmediklerine bakıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe giren Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne göre ekmek ve ekmek çeşitlerinde katkı maddesi kullanımı yasaklanmış olup, fırınların ekmek üretiminde katkı maddesi kullanıp-kullanmadıkları denetlenerek, bu konuda fırın sahipleri ile fırın çalışanları bilgilendirildi. 
Yapılan denetimlerde; 9 adet fırına 5996 sayılı kanunun 41 (e) maddesine göre eksikliklerini tamamlaması için süre verilmiş olup, süre sonunda eksikliklerini tamamlamadıkları takdirde Kanun gereği 6 bin 400 TL idari para cezası ile birlikte faaliyetten men edilecekleri ihtarında bulunulmuştur. 
İlçe Müdürlüğümüz, ‘en iyi denetçi tüketicinin kendisi’ ilkesinden yola çıkarak, gıda ile ilgili ihbar ve şikayetler için Alo 174 Gıda Hattı’nın kullanılması için tüketicilerimize çağrıda bulunmaktadır” denildi.

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

Yorum Gönder

DİKKAT!

x

Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.