* CHP’nin Zonguldak Milletvekillerinden Ali İhsan Köktürk. Yerel basını eleştirirken “ AKP’deki aday krizlerine gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan ve üç maymunu oynayan bu yazarların; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezindeki, bölge milletvekilleri ve yerel örgütlerindeki çalışmaları “fütursuzca eleştirmeleri” artık kabul edilebilir olmaktan çıkmıştır” derken, Zonguldak’ta yapılan tüm anketlerde CHP’nin birinci çıktığını iddia etti.

 

Köktürk’ün bazı yerel basını da suçlayan açıklamasını aynen yayımlıyoruz:

 

CHP ZONGULDAK’TA BİRİNCİ

 

Yapılan tüm anketlerde, Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisinin açık arayla önde olması, AKP medyası tarafından hazmedilememiştir. Bu başarıyı gölgelemek, CHP ile AKP arasındaki marjı azaltmak görevi AKP medyasına düşmüştür.

 

SALDIRGAN YAZILAR

 

Özellikle; AKP’lilere hizmet eden ve gazetecilik mesleğini kendi çıkarları için kullanan bazı kişilerin, gazetelerinde; partimize, genel merkez yöneticilerimize, il ve ilçe yöneticilerimize ve şahsımıza yönelik mütemadiyen saldırgan yazılar yazması, iyiden iyiye ölçüsüzleşmiş, inandırıcılıktan, eleştiri sınırlarından ve ciddiye alınabilirlik noktasından oldukça uzaklaşmıştır.

 

YOLSUZLUKLARA KULAKLARINI TIKAYAN YAZARLAR

 

Hele hele son günlerde yaşanan yolsuzluk skandallarına ve AKP’deki aday krizlerine gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan ve üç maymunu oynayan bu yazarların; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezindeki, bölge milletvekilleri ve yerel örgütlerindeki çalışmaları “fütursuzca eleştirmeleri” artık kabul edilebilir olmaktan çıkmıştır.   

AKP’NİN BİÇARE DURUMUNU GÖRMEZDEN GELENLER

 

AKP’nin; Ereğli adayı olup olmadığını, Devrek’te aday belirleyip belirlemediğini, Gökçebey’de belediye başkan adayı bulup bulamadığını, Bakacakkadı’da çaresizlik içerisinde kıvrandığını ve Zonguldak’taki pek çok seçim bölgesinde aday saptama konusunda “Biçare” duruma düştüğünü görmezden gelen ve Cumhuriyet Halk Partisinin Zonguldak’ın neredeyse tamamında; merkez ilçe dışında, aday belirleme sürecini başarıyla tamamladığını bilmesine rağmen, bunu farklılaştırarak sunmaya çalışan, merkez ilçede de, Genel Başkanımızın ve seçim komisyonumuzun katkılarıyla tüm demokratik yöntemleri zorlayan, Cumhuriyet Halk Partimizin çabalarını eksik ve yanlış bilgilerle kamuoyuna sunmaya çalışan bu kişilerin asıl amacı; Zonguldak’ta nal toplayan AKP’yi himaye etmektir. Tarafsız ve saygın basınımızın halkımızı bilgilendirme çabalarına ve ölçülü eleştirilerine her zaman saygılı olmakla birlikte; basın etiğinden yoksun malum gazetecilerin bütün bu çabalarını “beyhude” bulduğumuzu kamuoyumuzla paylaşıyoruz…

 

MALUM MEDYA TARAFIMIZCA BİLİNMEKTEDİR

 

Sonuç olarak; amaçları tarafımızca bilinen malum medyanın bütün bu çabaları sonuçsuz kalacaktır. Cumhuriyet Halk Partililer, başta Genel Başkanımızdan başlayarak sıfatsız parti üyesine kadar, tüm kadrolarıyla her şart ve koşulda, üstlerine düşen tarihsel misyonun gereğini yerine getirecektir.

 

Yandaş medya tüm karşı çabalarına ve manipülasyonlarına rağmen, AKP ile birlikte sandıkta kalacaktır, AKP, hem Zonguldak’ta hem de Türkiye genelinde hak ettiği dersi alacaktır.