Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav gazetecilerin haber alma hakkını engellemeye kalkan Alo 112’nün ambulans şoförünü kınadı.

 

Osman Sav’ın açıklaması şöyle:

 

“Zonguldak kent merkezinde meydana gelen kazayı haber yapmak isteyen meslektaşlarımız, 112 Acil Servis ambulans sürücüsü H.G’ın engellemesiyle karşılaşmış, küfür ve sözlü saldırısına maruz kalmıştır.

 

Meslektaşlarımız, yaralıların arkadaşı olduğu iddia edilen ve bu yüzden gazetecilere tepki göstererek, hakaretler eden ambulans şoförüne, duygularıyla mantığını karıştırmaması yönünde telkinlerde bulunmuşsa da, tatsızlığın büyümesi polis memurlarının duyarlı davranışıyla önlenmiştir.

 

Olayda gazeteci arkadaşlarımızın sağlık personelinin müdahalesini zorlaştırıcı bir tavrı kesinlikle olmamıştır. Kaldı ki, çok özel durumlarda, zaten uygun bir dille izah edilmesi durumunda arkadaşlarımız, her konuda anlayış, sabır ve yardımseverliği göstermeye hazırdır.

 

Hepimiz biliyoruz ki, kamu görevi yapan 112 çalışanları ile gazeteciler, et ve tırnak gibi duran, aynı zorluklar altında mücadele eden, zaman zaman görevleri başında üçüncü kişilerin saldırılara maruz kalan taraflardır.

 

Bu sözlü saldırının gecesini-gündüzünü birbirine katarak, haber alma ve haber verme sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan muhabir arkadaşlarımızla birlikte, 112 gibi çok özel ve saygın bir kurumun çok değerli, hekim, hemşire ve şoförlerine de yapıldığı inancındayız. Bireysel bir engelleme girişimini ve hakareti camiaya mal etmemiz mümkün olamaz.

Bu tavır ve üslubu  şiddetle kınıyor, benzeri durumların yeniden yaşanmaması adına ilgili tüm tarafları uyarıyoruz.”