Akoğlu, mesajında, kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alması için fedakarca, özverili ve sorumluluk bilinciyle görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirterek başarı dileğinde bulundu.

Her insanın doğruları öğrenebilme, bilgiye ulaşmasında ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün modern dünyada  kabul gördüğünü ifade eden Akoğlu, şunları kaydetti:

"Basın, gerçekleri araştıran ve toplumu aydınlatan bir okul gibidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.  Bu önemli görevi yerine getirmek için zaman ve yer gözetmeksizin, her zaman büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik ediyorum. Bu vesileyle bütün sıkıntılarına rağmen, kamuoyunun aydınlatması için doğru, ilkeli, sorumluluk duygusu içinde çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."