Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)  “ Basında Kırılma, Söyleşi ve imza günü düzenledi. Maden mühendisleri Odasında yapılan etkinliğe CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak eski milletvekili Harun Akın, CHP İl Başkanı H. Ertuğrul Koltuk, merkez ilçe Başkanı Cemal şahin, Eğitim-İş Şube başkanı Metin Kahveci, CHP Zonguldak milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, ZKÜ Eski Rektörü Bülent Bektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Araştırmacı Yazar Erol Sarıal’ın yönettiği söyleşiye CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Gazeteci Yazar Merdan Yanardağ katıldı.

Açılış konuşmasını ÇGD Başkanı Ali Ayaroğlu yaptı. Ayaroğlu yaptığı açılış konuşmasında , “Bu ülkede tam yedi-sekiz yıldır yazarların, aydınların, askerlerin, sanatçıların ve bilim adamlarının düzmece belge ve yalancı tanık ifadeleriyle cezaevine tıkılmasına itiraz etmeyen, hatta savcılığa soyunup bir tekme de kendileri vuran ikiyüzlü, dönek, liboş ve dinciler, şimdi cemaatin piyonlarını korumak için ‘ Basına Özgürlük’ kampanyası düzenliyorlar. Bunların ikisi de suçludur, birlikte yargılanmalıdırlar”  dedi.

Gazeteci Yazar Merdan Yanardağ ise Geçmişten günümüze kadar gelen Medya kuruluşlarının bir analizini yaptı ve AK Partinin Türkiye’de kurulduğunu, dizaynın ise Amerika’da düzenlendiğini söyledi ve Yandaş basının Milyarlar dolarları alırken ayın sonunu zor getiren emeklinin, memurun ve aydın kesimin tepkilerini ‘ Bir Avuç Seçkin’ diye eleştirildiğini söyledi.

Yanardağ, Türkiye’nin tekrar eski aydınlık günlerine dönebilmesi için geniş kitlilere ihtiyacı olduğunu ve bu geniş kitlelerin tekrar bir araya gelerek Karanlıktan Aydınlığa ancak çıkılabileceğini kaydetti..

Merdan Yanardağ, Dini reformlarla Mezhepçi faşizan bir yönetime doğru gittiğini sözlerine ekledi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise Türkiye’de Basının bugün hangi noktaya geldiğini Almanya’nın Nazi dönemine örnekler vererek başladı sözlerine.

Almanya’da Hitler İktidara geldiğinde kendi medyasını yaratmıştı. Yani iktidara yakın olmayanları kendilerinden saymamışlardı. Hitlerin yandaş basını da ‘ Hitler Almanya, Almanya Hitler’ demektir dediler. Şimdi aynısı Türkiye de yaşanmaktadır.  Yani Recep Erdoğan Türkiye, Türkiye Recep Erdoğan’dır sloganları atılmaya başlandı.  AK Parti Aydın il Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ikinci peygamber olarak açıkladı. Bu olaylar Nazi Almanya’sında değil 21. Yılın Türkiye’sinde yaşanıyor.  Türkiye’de yaşanan tüm olaylar Faşist Almanya Hitler döneminde yaşanmıştı“ dedi.