**Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 6. sezonunda, sansür tartışmaları nedeniyle Altın Portakal Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan çekilen 8 belgesel sanatseverlerle buluşacak. 


Belgeseller, “Çekip Çekilenler” başlığı altında Kasım ve Aralık ayları boyunca her çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterilecek. Belgesel gösterimlerinin ardından yönetmenlerin katılacağı söyleşi bölümünde hem belgeselle ilgili konular hem sinemada sansür konusu masaya yatırılacak.

 

NAİL VAHDETİ ÇAKIRHAN’IN HAYATI


“Nail V.”, isimli belgesel, 5 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilecek. Belgesel; şair, yazar, gazeteci, politikacı, düşünür ve mimar olan Nail Vahdeti Çakırhan’ın hayat görüşü, eserleri, ilişkileri, aydın ve mücadeleci kişiliğini işliyor. Belgesel, Çakırhan’ın bir portre çalışması olarak karşımıza çıkıyor.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği Emel Çelebi’nin 12 Kasım 2014 Çarşamba günü “Külkedisi Değiliz” başlıklı belgeseliyle devam edecek.