AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez ilçe Başkanı Metin Karaduman Karaelmas Gazeteciler Derneği KGD’yi ziyaret etti.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ile Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Karaelmas Gazeteciler Derneği KGD’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı konuşmada vatan hainlerinin yapmak istediği ama gerçekleştiremediği  darbe girişimi ve sonrası ile ilgili bilgiler verdi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

“15 Temmuz akşamı biliyorsunuz ülkemizde menfur bir saldırı oldu. O günden beri bütün halkımızla birlikte meydanlardayız. FETÖ’nun asker kıyafeti giymiş hainleri, ülkemizde birlik ve beraberliği bozmak için o akşam bir girişimde bulundular. Allah’a şükür ki, halkımızın büyük bir direnişi ile karşılaştılar ve onların gayretleriyle ve hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın  üstün gayretiyle bu girişim engellendi. 15 Temmuz akşamından beri meydanlardayız, demokrasi nöbetimizi  halkımız ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberlik içinde devam ettiriyoruz. O günden beri bizimle birlikte olan bütün Zonguldak halkına ayrıca teşekkür ediyoruz. Karaelmas Gazeteciler Derneği başkanı ve yönetimindeki arkadaşlara, ayrıca başkanımız Zonguldak Platformu’nun da içinde onlarında bu süreçte çok büyük destekleri oldu. Onlar içinde tekrar kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu birlik, beraberlik bizde olduğu müddetçe bizim Türk ulusunun kimse sırtını yere getiremez diyorum bunu da tüm dünyaya 15 Temmuz’da gösterdik. Bundan sonra bizlere düşen bu birlik, beraberliğin yine aynı şekilde devam etmesidir. Biliyorsunuz biz 15 Temmuz’dan başlayarak bu süreci hiç siyasallaştırmadan yürütmek için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Bütün Zonguldak halkına, tüm siyasi partilere de teşekkür ediyorum, sivil toplum kuruluşlarına. Sanıyorum en güzel örneği  bütün siyasi partilerin genel başkanlarının posterlerini asmak oldu. O da bizi tüm Türkiye’ye duyurdu ve ben Ankara’da teşkilat başkanımızdan övgü aldık. Başta da söylediğim gibi bundan sonra birlik ve beraberliği bozmadan bu ülke için, şehrimiz için çalışmamız gerekiyor, nöbetimiz hala devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman nöbet bitti derse o güne kadar biz meydanlarda olacağız. Bütün Zonguldak halkını her akşam 20.30’da Madenci Anıtı’nda bekliyoruz.”

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şu görüşlere yer verdi.

“15 Temmuz aslında bir milattır. FETÖ terör örgütünün ülkemizde yapmaya çalıştığı haince ve hunharca bir saldırının geri püskürtüldüğü aslında anılması gereken bir gündür. Tabiri caizse aslında darbe asıl darbe girişimine darbe vurmuştur halkımız, vurmaya da devam ediyor. İşte her gün Türkiye genelinde binlerce kişi sokaklara dökülüp bu girişime tepki gösteriyor. Tabi biz gazeteciler anlamında da özel bir yeri var. Şöyle ki;  bundan önceki darbelere bakıldığı zaman Abdülhamit Han’dan bu tarafa  darbelere bakıldığı zaman gazetecilik, gazete, medya hep darbenin tarafı olmuştur. Ama bu olduğu için de açıkçası bizim hep boynumuz bükük kalmıştır. Hem darbe girişimlerinde, hem darbelerde medya bu işin bir tarafı olduğu için, hem kullanıldığı için, hem lokomotif olduğu oluşturduğu için bir taraf olmuştur, bundan önce de hep boynu bükük kalmıştır. Çok şükür bu darbe girişiminde medya inanılmaz bir duruş sergiledi Cumhurbaşkanımız olsun, diğer liderler olsun övgüler yağdırdı, bu tespit edildi. Gerçekten medyanın bu duruşu bizi Zonguldak’taki medya mensupları olarak da onurlandırdı. Gazeteciler örgütü olarak da onurlandırdı.  O anlamda, daha önceki yaşanan lekeler de silinmiş oldu diye düşünüyoruz. Zonguldak platformunun sözcüsüyüz, dernek olarak da içinde olduğumuz 140 tane sivil toplum örgütünün barındırdığı Zonguldak Platformu çok güzel bir organizasyona imza attı. Bunun bütün siyasi partilerle iç içe yapılması sizin özellikle destek vermeniz, bu anlamda çok önemliydi. Dediğiniz gibi Türkiye’ye örnek oldu Zonguldak demokrasi anlamında, birliktelik anlamında Türkiye’ye örnek oldu ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu mitinginde iki ile selam gönderdi, bir Trabzon, bir Zonguldak. Trabzon’da da buna benzer bir şey yapılmış, 3 genel başkanın posteri asılmış, Zonguldak’ta 5 liderin posteri asıldı. Bir de il başkanlarımız o gün ve ondan sonraki günlerde de bir araya geldi. Bu aslında Türkiye’de ve Zonguldak’ta görmek istediğimiz bir tabloydu. Böyle bir olaydan sonra değil de, daha önce görülmesini isterdik ama her şerde bir hayır vardır diyoruz ve bu birliktelik anlamında çok önemli bir milattı. İnşallah bu birlikteliği devam ettiririz, inşallah bu darbe girişimi Türkiye’nin en az yara alarak geçer ve istenilen düzeye, istenilen birlikteliğe yakalarız, önümüz açık gideriz diye düşünüyorum.”