19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu yazılı bir açıklama yaptı.
Çimenoğlu, “Bugünün kendilerine “bayram” olarak armağan edildiği gençlerimiz, geçmişten gelen bu değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir önem taşımaktadır” dedi.
Açıklama şu şekilde: “Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’un yıldönümünde, bir kez daha, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü anmanın onurunu yaşarken, bu anlamlı günü gençlerimizin bayramı olarak kutlamanın da coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.” sözüyle gençlere olan sonsuz güvenini ortaya koymuş, “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözüyle de gençlerimize hedeflerini göstermiştir. Bu nedenle, gençlerimiz Atatürk’ün kendilerine yüklediği bu misyonu iyi özümsemelidir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”