Vay be yaş 24 olmuş

Zaman ne kadar da akıp geçiyor.  Çileği, çeliği, kömürü, Herkül’ü, Uzun Mehmet’i, denizi, madencilerin analarının, bacılarının, kadınlarının gözyaşı döküp ağıtlar yaktığı, Cumhuriyetin ilk kenti Zonguldak’ın şirin ilçesi Kdz. Ereğli’de Önder Gazetesi’nin açılışını daha dün gerçekleştirmiştik. Yolun kenarındaki binada… Kimler yoktu ki, Şimdi Şevket Salcı yok aramızda.

İnsan yaşamı için, şirketler için, gazeteler için 20’li, 25’li yaşlar önemli yaşlar. İnsan yaşamında çeyrek asırlık bir yaşanmışlık, gelişmişlik, delikanlılık, mutluluk… Şirketler açısından kurumsallaşmışlık… Peki ya gazeteler açısından ne ifade ediyor bu kadar yaşanmışlık?

Tüm güçlüklere, ekonomik ve siyasi krizlere karşı, sansüre karşı ve şöyle ya da böyle siyasi baskılara karşı ayakta durabilmenin erdemi ve onuru…

İşte Önder Gazetesi de tam 24 yıldır aralıksız hem ülkeye hem de bölgesinde yaşananlara, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı doğru habercilik ve halkı bilgilendirmede önemli mihenk taşlarından biri…

Gazetenin kurulmasına, yaşatılmasına gelişmesine katkı koyan dostluğundan onur duyduğum Sayın Celal Bozkuş ve ailesine, yazılarıyla, haberleriyle ve insani ilişkileriyle, tecrübesiyle katkı koyan can dostum ‘’GARDAŞCUVAZIM” Eyüp Bektaş ve tüm ÖNDER Gazetesi çalışanlarına başarılar diliyorum.

Nice nice yıllara…

Fikri CİNOKUR