İletişim, Diksiyon, Davranış biçimleri Halkla İlişkiler Uzmanı, Eğitimci Gazete köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Oğuz Gülay’ın sunduğu “Diksiyon Eğitimi” Belediye Kültür Merkezinin kütüphane salonunda başladı. 1 hafta süreyle devam edecek olan eğitim akşam saat 18.00’de başlayıp 19.30’da sona eriyor.

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin (KGD) partner olarak yer aldığı “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” projesi kapsamında il ve ilçelerdeki yerel medya çalışanlarına yönelik “Diksiyon Eğitimi” programına katılan gazeteciler Oğuz Gülay’ın sunumunu dikkatle dinlediler. Diksiyon ve güzel konuşmanın püf noktalarını anlatan Oğuz Gülay, doğru bilinen yanlış deyimler konusunda da bilgilendirmede bulundu.

Avrupa Birliği tarafından fonlandırılan tüm iletişim ve medya federasyonu (TIMEF) olarak yürütülen “Anadolu’dan Avrupa’ya medya açılımı” isimli proje kapsamında Belçika’daki proje ortağı TWIST ile yerel medyadaki insan kaynağının güçlendirilmesi ve Türkiye-AB arasında sürdürülebilir bir diyalog kurulabilmesi için “Sivil Toplum diyaloğu-II” programı kapsamında alanında uzman Oğuz Gülay tarafından verilen “Diksiyon Eğitimi”nin içeriğinde  “Etkili ses kullanımı, ses alıştırmaları, özlü ve akıcı konuşma süreci, vurgu, tonlama, melodi, ulama-doğaçlama, doğru ifade kullanımı, okuma ve çalışma konuşmaları, vücut dili, yazma-konuşma dili” gibi konular yer alıyor.

Eğitim bir hafta boyunca devam edecek.