Gezi Olayları sırasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel hakkında haksız ve asılsız haber yapan, Ana Haber Programı’nda haber spikeri Fuat Kozluklu tarafından hakaret içerikli cümleler kullanılan TGRT’ye açılan dava Atila Sertel lehine sonuçlandı.

 

İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Atila Sertel’in vekili Av. Murat Ergün tarafından açılan “tazminat ve kınama” davası 26 Mayıs günü görülen son duruşmada karara bağlandı. Mahkeme TGRT Kanalı’nın kınanmasına ve tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, “TGRT kanalının kınanması kararının TGRT Ana Haber’de yayınlanması” istemini de kabul etti.

 

TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atila Sertel, haksız ve yalan haberin her zaman karşısında olduklarını belirterek, “Bir gazeteci ve meslek örgütü başkanı olarak hiç istemediğim halde şahsıma yapılan hakaret nedeniyle dava açtım. Yandaş, tek taraflı davranan ve insanları haksız suçlamalarla mahkum edenlere ders olmasını istiyorum. Eleştiriye evet ancak hakarete hayır. Bundan böyle de haksız, mesnetsiz, karalayıcı, tehditkar, şantajcı olanlar ile hukuk yoluyla hesaplaşacağız" dedi.