Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Radyo Değişik FM Yayıncılık A.Ş (Ereğli FM) 'in, Zonguldak ve İlçelerinde Sayısal Karasal Yayın Platformu üzerinden yayın  yapmak için yaptığı başvuruyu onaylandı. RTÜK Ereğli  Tv' ye 'Yeterlilik Belgesi' verirken, Ereğli FM Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bozkuş, " Bölge radyoculuğuna kısa sürede  farklı bir soluk getirdiğimizi düşünüyorum. RTÜK'ün verdiği onay ile Ereğli TV için ilk adımı attık.Televizyonculuk anlamında da kısa sürede önemli mesafeler almayı düşünüyoruz" dedi.

Zonguldak il Merkezi ve İlçelerine Yönelik Yerel Televizyon (T3) Lisansı müracaatında bulunan Radyo Değişik FM Yayıncılık A.Ş (Ereğli FM)'e  Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından  yeterlilik belgesi verildi. Bu belge ile önümüzdeki günlerde yayın lisansı sıralama ihalesine katılma hakkı elde eden Radyo Değişik FM Yayıncılık A.Ş'in Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bozkuş  şunları söyledi:

" Yayıncılık alanında yola 2 yıl önce Ereğli FM ile çıktık. Bu kısa sürede  bölge radyoculuğuna farklı bir soluk getirdiğimizi düşünüyorum. Sayısal Televizyon yayınları için yaptığımız başvuru  RTÜK tarafından  onaylandı. Ereğli TV için ilk adımı attık. Önümüzdeki günlerde yayın lisansı sıralama ihalesine katılacağız. Televizyonculuk anlamında da kısa sürede önemli mesafeler almayı düşünüyoruz."