Çok uzun yıllardır TRT Radyo 3’te “Kültürlerin Macerası” adlı program yapan ve Karadeniz Ereğli’nin yetiştirdiği Program yapımcı/sunucusu Kadir Özdemir, radyo dalında “Türkiye’nin Oscarları” olarak tanımlanan yarışmada iki dalda aday gösterildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Oydar Radyo Oscar’larında “Yılın Ulusal Radyo Programcısı” ve “Yılın Kültür-Sanat Programı” dallarında aday gösterilen Kadir Özdemir’e sizler de sanal ortamda oy vererek destek olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken http://www.radyoakademiodulleri.com/ adresine tıklayarak, bu iki dalda Özdemir’e oy vererek bölgenizin bir değerine sahip çıkmaktır.

 

Programın yapımcısı ve sesi olan Kadir Özdemir; Her bölüm için bir gerçeklikten yola çıkarak yazdığı kısa keyifli metinler ile sunmakta olduğu programı ile çok kültürlü dünyanın binlerce yıllık “eski” müziğine “yenilenen” olarak baktığını belirtmekte.

Kültürel yaşam benzerlikleri gerçekliğinden yola çıkarak sunduğumuz programımız, çok kültürlü dünyanın müziğine “adeta bir macera” olarak bakmakta ve her kültürün müzikal hikâyesini dinleyicilere ulaştırmakta.

Nereden baktığın ile ilgilidir ya yaşam. Kültürlerin macerası da öyle; her programda bambaşka yerlerden bambaşka bakışlar ile buluşturuyor bizi. Bazen Kuzey kutup dairesinde arktik kıyılardan seslenmekte bazen de sahra çölünden binlerce yıllık kültürlerin müzikleri ile Türkiye ve Dünya çapında dinleyicilere ulaşmakta.



İnternette facebook uygulaması üzerinden toplam 21 kategoride yılın radyoları ve radyocularının seçileceği yarışmaya sadece linkleri tıklayarak oy verebilirsiniz.

2. Kategoride; Yılın Ulusal Yabancı Müzik Radyosu: TRT Radyo3

9. Kategoride; Yılın Radyo Müzik Direktörü: Elif GÖKALP

10. Kategoride; Yılın Ulusal programcısı: Kadir ÖZDEMİR

14. Kategoride; Yılın Kültür sanat programı: Kadir ÖZDEMİR

OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYIN