Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde bazı gazetecilerin tartaklanması olayı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Semih Özkök, gereğinin yapılmasını istedi.

 

Özkök’ün yazılı açıklaması şöye:

 

“İlçemizde  yapılmakta olan Festivalin yükünü çeken, tanıtımını yapan, her anını  mesleki deneyim ve becerileri ile kaydedip ülkeye ve dünyaya duyurulmasını sağlayan  ve en önemlisi halkın haber alma hakkının kendi eliyle kullanılmasında bütün benliğini karşılıksızca feda eden, çalışma koşullarının ağırlığını en iyi bilen dostlarından biri olarak , basın emekçilerine karşı yapılan darp ve şiddeti; nereden, hangi amaçla , kimden  ve nasıl bir yetki ile gelirse gelsin kınıyorum.

 

Şiddet ve baskı her alanda insan özgürlüğüne vurulmuş en ağır darbedir.  Bu şiddet; yapanlarca  “görev yapma” zırhının arkasına da gizlenemez. Olay hiçbir boyutu ile güzel kentimiz  Ereğli’ mize yakışmamıştır.

 

Elbette böylesine büyük kitlelerin toplandığı yerlerde “güvenlik” birimlerinin olması kaçınılmazdır.  Ancak bu “güvenlik” birimleri , topluluk halinde bulunan yaşayanların , insanların “güvenliği” adına orada bulunduklarını unutmamalıdır, ya da baştan bu bilinçle donatılmalıdırlar.

 

Basın emekçilerinin saldırıya uğradıkları yaşanan bu olayın, gerek yöneticilerince gerek emniyet güçlerince tespit edilerek gereğinin yapılması, başta basın emekçilerinin olmak üzere, acımızı biraz olsun hafifletecektir.