Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı düzenliyor.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği Yerel MedyaProjesi çerçevesinde hayata geçirilen eğitim seminerlerinin 68’incisi 14 Aralık 2013 Cumartesi günü Eskişehir’de başlıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel medya seminerleri devam ediyor. 68’inci yerel medya semineri Eskişehir’de yapılacak. Anemon Otel’de düzenlenecek seminere;  Bilecik, Bolu, Bursa, Kütahya, Afyon, Eskişehir ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katılacak.
 
 

MESLEKTE ETİĞİN ÖNEMİ
Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun ve Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 4 oturum yapılacak.
Yöneticiliğini Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu’nun yapacağı ilk oturumda;  TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Gazetecilik Etik İlkeleri”; TGC Yönetim Kurulu Üyesi-CNNTÜRK muhabiri Göksel Göksu, “Kadın ve Medya”; TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, “Haber ve Hukuk” başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verecek.
 
 

A’DAN Z’YE HABER YAZIMI
Seminerin ikinci oturumunda TGC Önceki Başkanı ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, “Gazetelerde İçerik Sorunları”;  TGC Genel Sekreter Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı, “Haber Yazım Tekniği”; Dünya Gazetesi Yazarı Taylan Erten, “Ekonomi Gazeteciliği” hakkında bilgi aktaracak.

 

SANATTAN SPORA GAZETECİLİK
Seminer, üçüncü oturumla devam edecek. Bu oturumunda TGC Yönetim Kurulu Üyesi karikatürist Kamil Masaracı “Gazete ve Karikatür”; gazeteci –sanat tarihçisi Gürol Sözen, “Kent, Sanat ve Medya”, TSYD Önceki Başkanı- Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, “Spor Haberciliği”  başlıklı konuşma yapacak. Oturumun başkanlığını TGC Genel Saymanı Gülseren Güver üstlenecek.
 
 

HABER DİLİNİN FARKI
Seminerin son oturumunun başkanlığını TGC Afyon Temsilcisi Nadir Güzbey yapacak. 4. oturumda Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici , “Gazete ve Okur Temsilciliği”, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Bizim Gazete yazarı Kerim Evren, “Haberde Dil Yanlışları”, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, “Yerel Medya ve İlan Sorunu”  başlıklı sunum yapacak.
 
 

DEĞERLENDİRME ve SERTİFİKA TÖRENİ
Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek.