Kozlu’da 7 yıl önce yaşanan olayda;  3,5 yaşındaki kız çocuğunun boğazı kesilerek öldürülmesine ilişkin davada yargılanan Fatma K’nın el yazısının, olay yerine bırakılan nottaki yazıyla benzerlik gösterdiği yönünde gelen rapor tutuklama kararı çıkarttı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, Sümeyye Cinkılıç'ın öldürüldüğü yere bırakılan nottaki el yazısının, davanın tutuksuz sanığı Fatma K'ya  ait olup olmadığına ilişin Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesinden istediği rapor, mahkemeye ulaştı. Raporda, Fatma K'nın el yazısının nottakiyle benzerlik gösterdiği ve kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle, sanık hakkında tutuklama kararı verildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Fatma K, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde karar yüzüne okunduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.


GAZETECİYE SALDIRI !

Bu arada, Fatma K. adliyeden çıkartıldığı sırada görüntü ve fotoğraf almak isteyen AA muhabiri Gökhan Yılmaz, kadının eşi N.K'nın saldırısına uğradı. Darbedilen ve dişi kırılan Yılmaz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Gökhan Yılmaz, tutuksuz yargılanan Fatma K'nın tutuklandığı bilgisi üzerine görüntü ve fotoğraf çekmek için meslektaşlarıyla Zonguldak Adliyesi'ne geldiklerini belirterek, şüpheliyi çektikleri sırada bir yakınının kendisine saldırdığını ve kendisini darp ettiğini söyledi.


N.K GÖZALTINDA

Gazeteci Yılmaz'ın şikayeti  üzerine  N.K gözaltına alındı. Bu arada gazetecilerden Hamza Demir de adliye çıkışında tutuklanan sanığın görüntüsünü almaya çalıştıkları sırada saldırıya uğradıklarını söyledi.


OLAY NEYDİ?

Kılıç Mahallesi'nde, 24 Aralık 2008'de evinden kaçırılan Sümeyye Cinkılıç için ailesinden 5 bin lira fidye istenmiş, küçük çocuğun cesedi ikametinin yakınındaki çöp konteynerinde bulunmuştu. Katil zanlısı oldukları iddiasıyla yargılanan çocuğun annesi ile maden işçisi C.B, 9 Şubat 2011'de beraat etmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen gizli soruşturma kapsamında çocuğun ailesinden fidye istemek için bırakılan not delil kabul edilmiş, mahalle sakinlerinden alınan el yazısı örnekleri Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. El yazısının nottakiyle benzerlik göstermesi ve kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Fatma K, üst mahkemeye itirazın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


KARAELMAS’TAN KINAMA

Kısa adı KGD olan Karaelmas Gazeteciler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde gazetecilere yönelik baskı ve saldırıların arttığına dikkat çekerek, kamuoyunu ve yetkilileri duyarlı olmaları konusunda dikkatli olmaya davet etti.  

Açıklamada;  genel seçimlere az bir süre kala, hangi nedenle olursa olsun, gazetecilere yönelik, sözlü ve fiili saldırıların artmasının dikkat çektiği kaydedilerek şöyle denildi:

“Basın Özgürlüğü, demokrasinin, toplum düzeninin ve özgürlüklerin temel kuralıdır. Basın, halkın haber ve bilgi alma talebini karşılayan yapısıyla bir kamu görevini yerine getirmektedir.Bu kamu görevi sırasında gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve baskı basın özgürlüğünün de ötesinde halkın haber alma özgürlüğüne yapıldığı anlamına gelir.

Demokrasinin ve hakların gelişebilmesi için basın özgürlüğüne büyük ihtiyaç duyulduğu unutulmamalıdır. Basın özgürlüğünü korumak ve kollamakla görevli olan kamu kurum, kuruluş ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyor, basına yönelik her türlü baskı ve saldırıyı kınıyoruz”