Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay,  Mardin'de yerel basın kuruluşları sahipleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Atalay, Mardin'de şube açmayı planladıklarını, şubenin 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle faaliyete başlayacağını söyledi.


Yerel ve yazılı basını geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamak için çalıştıklarını dile getiren Atalay, "Yeni medya düzeninde hiç tökezlemeden yerinizi alacaksınız. Sizleri yarınlara hazırlayacağız" dedi.

Atalay, yazılı basının ayakta durması için internet hızıyla rekabet edecek kaliteli haberler üretmesi gerektiğini kaydetti.

Kamu ilanlarını artık aslanın ağzında olduğuna dikkat çeken Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel basın, Basın ve İlan Kurumu'nun ilanlarına bel bağlamış durumda. Mardin'de çok haber var. Kaliteli haberler yapıp gazetelerinizde yayınladığınız sürece gazeteleriniz çok satacak ve kurumdan aldığınız ilanların gelirinden daha fazlasını reklam gelirlerinden elde edeceksiniz. Kamu ilanları artık aslanın ağzında. İlanlar, artık gerçekten okunan gazetelere verilecek. Gerçekten habercilik yapılıp yapılmadığını, habercilik yapılıp yapılmadığını denetliyor ve denetleyeceğiz. Kamu ilanlarını artık geleceği yok. Bunun devam etmesi için çalışacağız."

Çözüm sürecinin değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu ifade eden Basın ve İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Değerlendirilmesi gereken bir fırsat olan barış sürecini nasıl kalıcı kılabiliriz, nasıl yatırıma dönüştürebiliriz? Bu konuda siz basın mensuplarına büyük iş düşüyor" dedi.