Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav, Zonguldak’tan Aydın’a tayin olan Vali Erol Ayyıldız’a, geçen yıl Ramazan Bayramında eşi ve ikiz çocuklarıyla birlikte yapılan röportajın yer aldığı gazetesini çerçeveli halini hediye ederek, gazeteciler adına helallik istedi.

Zaman zaman gazetecilerin görevlerini yaparken kalp kırabildiğini ifade eden Başkan Sav, “Sayın Valimizin benim gönlümde çok ayrı, özel bir yeri var. Hepinizin huzurunda ben kendisinden helallik istiyorum. Biz gazeteciler bazen görevlerini yapmaya çalışırken kalp kırabiliyoruz ve de bu olmuştur. Zaman zaman Sayın Valimizle de karşı karşıya geldik. Bizlere, özellikle gazeteci arkadaşlara haklarını helal etsinler. Bizden yana helal olsun” diye konuştu.

Görev yaptığı süre boyunca en çok gazetecilerle bir araya geldiğini dile getiren Vali Erol Ayyıldız ise, “Peşinen hakkım helal olsun. Hepsini kardeş biliyoruz. Hz. Ali’nin güzel bir ifadesi var; ‘İki arkadaş her konuda 40 gün iyi anlaşırsa sizden birisi münafıktır’ diyor. Dolayısıyla benden yana hiç düşünmeden, kalben haklarım helal olsun” dedi.