Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin (KGD) Bayram Gazetesi, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 8 Ağustos 2013 tarihinde çıktı.

KGD’nin geleneksel hale getirdiği Bayram Gazetesi 24 sayfadan oluşuyor.

Gazetenin manşet haberini Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila yazdı. Fikret Bila’nın KGD Bayram Gazetesi için özel olarak yazdığı köşe yazısının başlığı ise “Ankara Zonguldak’a borcunu ödemeli”…

Bayram Gazetesi’nde İlknur Yılmaz'ın Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan röportajı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Durmuş Sevindik'in Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar röportajı, Öznur Güneş'in CHP İl Başkanı Halil Furat, Mustafa Emen'in MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ile yapılan özel röportajı, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın yargılandığı davadan tahliyesi, ZTSO Başkanı M. Salih Demir’in ÇATES ile ilgili görüşleri, KGD’nin etkinlikleri, Türkiye’nin taşkömürüne servet ödediğini konu alan araştırma haberleri yer alıyor.

Gazetede M. Çetin Sezgin’in; “İsmet İnönü ve Celal Bayar Fahri Hemşehrimiz”, “Ahmet Öztürk’ün; “İz bırakanlar”, Harun Ersoy’un, “Geçmişten günümüze…”, Kadir Tuncer’in; “Zonguldak’ta Türk, Rum ve Ermeni Tebaa’nın birlikte kutladıkları bayram”, Sermet Aksu’nun; “Neden göç?”, “Kim hangi takımdan?” konulu araştırma ve özel çalışmaları yer aldı. Onur Altındağ'ın "Biraz da biz sizi konuşturalım" sayfası yer aldı.

M. Çetin Sezgin, Türkiye’nin ilk kaçırılan futbolcusu olan Hatay Kabacalı ile söyleşisini “Aşk futbolu yendi” başlığıyla KGD’nin Bayram Gazetesi için hazırladı.

KGD Bayram Gazetesi’nde Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın, KGD Başkanı ve TGC Zonguldak Temsilcisi Osman Sav’ın, KGD Başkan Yardımcısı Sermet Aksu’nun, Arzu Arslan ve Çetin Korkut’un köşe yazıları yer aldı.

Karikatürist Şerif Cihan’ın Filyos Projesi ile ilgili karikatürü de gazeteye renk kattı.