AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli ve kutsal bir meslektir gazetecilik” dedi ve açıklamasına şöyle devam etti:


“İlkeli habercilik anlayışıyla bölge, ülke ve dünya gerçeklerini zamanında aktarma konusunda son derece kritik bir noktada bulunan basının,  şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yapılan çalışmaların hemşehrilerimiz ile paylaşılması ve sahiplenilmesindeki katkısı büyük önem taşımaktadır. 

Bu duygularla  Zaman ve mekan ayırt etmeksizin her türlü koşulda bu kutsal görevi icra etmek için çabalayan,  basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, medyamızın her türlü kolunda çalışan değerli gazetecilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini dilerim."