AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Candan, ‘Gazetecilik öneminin yanında bir o kadar da sorumluluk isteyen, yapılan haberin doğruluğundan emin olunması, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi, objektif, tarafsız, etik kurallar çerçevesinde sürdürülmesi gereken bir meslektir” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Gazetecilik, kamuoyunun bilgilenmesi için gece gündüz demeden, bazen de hayatı pahasına sürdürülen, büyük emek isteyen, zor ama zorluğu kadar da güzellikleri de olan çok önemli bir meslektir. Öneminin yanında bir o kadar da sorumluluk isteyen, yapılan haberin doğruluğundan emin olunması, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi, objektif, tarafsız, etik kurallar çerçevesinde sürdürülmesi gereken bir meslektir. Bu ilkelerle mesleklerini sürdüren basın kuruluşları ve çalışanları toplum içerisinde her zaman benimsenmiş ve saygı görmüşlerdir..

 

Gazetecilerimiz, ekonomik ve sosyal haklarını düzenleyen bir yasanın olmamasından dolayı, uzun yıllar oldukça zor şartlarda mesleklerini sürdürmüşlerdir. Bu durum 10 Ocak 1961 de kabul edilen 212 sayılı yasa ile giderilmiştir. Bu yasanın kabul günü de Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

Bu düşüncelerle, tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine selam ve saygılarımı sunuyorum.”