Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 31. Yıldönümünde Kdz. Ereğli’de çok tuhaf olay yaşandı. Bu olay, Mumcu anısına her yıl 12.30’da (özellikle öğle tatili düşünülür ve herkesin katılımı sağlanırdı)  yapılan törenlerin bu kez gerçekleştirilmesi yönünde herhangi bir organizasyonun olmamasıydı. Geçmişten bugüne yapılan törenlerin saatini bilenler, saat  12.30’dan sonra Atatürk Anıtına giderek anma törenine katılmak istediklerinde, alanın boş olmasından dolayı büyük üzüntü duydular. ADD Ereğli Şubesinin eski başkanları, ÇYDD ve TİP ilçe yöneticileri ve bazı vatandaşlar organizasyon düzenlenmemesi nedeniyle üzüntü duyduklarını belirtiler. Atatürk Anıtı önüne Uğur Mumcu anısına karanfil koyan vatandaşlar “önümüzdeki yıl bu ayıbı ortadan kaldıracağız ve organizasyonu biz yapacağız” sözleriyle konuştular.

SEMİH ÖZKÖK'DEN AÇIKLAMA

Daha önce görev yapan yöneticilerimiz büyük bir heyecanla Kasım ayından itibaren başlattıkları toplantılarda; ADD, Hukukçular Derneği, Baro temsilciliği, Gazeteciler derneği ÇYDD, ( O dönemde var olan ) CKD, TMMOB, Muhasebeciler Derneği, EĞİTİM-İŞ, TARAFTAR Dernekleri, Mezunlar Dernekleri, Bazen Lions ve Rotary klüpleri CHP, DSP, İŞÇİ  partisi gibi en az 14 , 15 DKÖ ile bir dizi toplantılar yapar, (en az 6 toplantı ve tam katılımlı) basın açıklaması hazırlanır . Kurullarda görüşülür son sekli verilir. Bir tertip komitesi yasal izinler ile ilgilenir. Ses düzeni, Çiçekler, Yaka resimleri kimler tarafından hazırlanacak.  Bütün bunlar ciddi içten ve heyecanlı toplantılarda kararlaştırılır ve en son 24 Ocak günü uygulamaya geçilir idi. Bu işin Amiral gemisi yıllarca ADD, Gazeteciler Derneği, Hukukçular Derneği olarak öngörülmüştür . Ve bütün organizasyonda tüm bağlaşıklar bunu benimsemiş ve saygı duymuşlardır.  Bu birlikteliğin ve heyecanın yok olmasına sebep olan her kim ya da kimler ise lanetliyorum... Bugün Anıt önünde içim burkuldu.

GÜNCELLEME - Kastamonu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı GÜNCELLEME - Kastamonu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2001 yılından itibaren bu programın sonrasına yine aynı bağlaşıklarla Gaffar Okkan anması eklenerek tören sonrası ilçe emniyet müdürlüğüne taziye ziyareti gerçekleştirildi.  Akşam saatlerinde Panel, Konferans, Sergi, Dinleti gibi etkinlikler ile anma zenginleştirilirdi..

WhatsApp Image 2024-01-24 at 20.53.33

WhatsApp Image 2024-01-24 at 20.54.14