Meslektaşımız Fikri Cinokur’dan kutlama mesajı:

“Vay be Önder Gazetesi 25. Yılını kutluyor. Zaman ne kadar da acımasız. Ne çabuk geçti 25 yıl. Kdz. Ereğli ve Zonguldak’ta, tarafsız, doğru habercilik ve özgür yorum ilkesi ile demokrasiyi, fikir özgürlüğünü yılmadan savunan Önder Gazetesi, önüne çıkan engelleri yılmadan bugünlere geldi.

Emeğin Başkenti, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk şehri ve ilk sanayi kenti Zonguldak ve ilçelerinde yaşanan olayları, siyasi ve ekonomik gelişmeleri aktaran Önder Gazetesi 25. Yılını kutluyor.

Gazetenin arşivlerine bakılsa neler neler yaşanmış…  Kozlu grizu faciası, maden ocaklarında göçükler, iş kazaları… İşçi eylemleri, Büyük Madenci Yürüyüşü, Erdemir’in Özelleştirilmesi ve benzeri birçok olayları anımsarız.

Tabi bir insan yaşamında, toplum yaşamında, bir ülkede 25 yılın çok büyük değeri vardır. İşte Önder Gazetesi de  Zonguldak’ın gelişmesinde 25 yılda önemli katkılar koydu.

Önder Gazetesi’nin kurulmasında, gelişmesinde ve büyümesinde katkı koyan herkese teşekkürler. Yayım hayatınızda, doğru, tarafsız habercilik ilkesiyle nice nice 25 yıllar diliyorum.”