Kdz. Ereğli’de günlük yayımlanan gazetelerimizden biri olan ve refikimiz Gündem Gazetesi 25. Yayın yılına girdi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş’un çiçek göndererek kutladığı Gündem Gazetesi, 25. Yıl onuruna Site Kulüp’de bir yemekli gece düzenledi.

 

Gündem Gazetesi’nin tarihini anlatan slayt gösterimiyle başlayan geceye  Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç,  Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve eşi Dilek Çimenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Özkan Özyağcılar ile Nezih Anıl, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Güneşli Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü GülşinYöney, Alaplı Milli Eğitim Müdürü  Hüseyin Taşıran, AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Kdz. Ereğli Belediyesinin Önceki Başkanı Murat Sesli, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Meclis Başkanı Hasan Öztürk, AKP Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı  Hikmet  Tezel, Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Başkanı Murat Akyüz,  “Eğitim dede” lakaplı İbrahim İzmirlioğlu, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş,  Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan, AKP’den Kdz. Ereğli  Belediye Başkan aday adayları Hüseyin Uysal ile Ahmet Köse, AKP Alaplı Belediye Başkan aday adaylarından  Faruk Çaturoğlu, Emrullah Erdoğan, Ahmet Tosun, Kdz Ereğliler Derneği Yönetim kurulu başkanı Noyan Keskin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş, ve işadamı, dernek, sendika ve oda başkanları ile çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı.

 

Gündem gazetesi Eski imtiyaz sahibi gazeteci Ali Suat Eser, rahatsızlığı nedeniyle konuklara merhaba dedikten sonra, hazırladığı konuşma metnini  gazeteci Altan Akçakese okudu.  Eser  13 kasım 1989 yılında yayın hayatına başlayan Gündem Gazetesi’ni dayısı Nizamettin Acar’ın katkılarıyla Alaplı’da aldıkları matbaada bastıklarını ve o dönem babası  emekli öğretmen Ali Osman Eser’in gazetenin sahipliğini  üstlendiğini ve kardeşi Yücel Eser’in de yazıişleri müdürü olduğunu ifade etti. Ali Suat Eser, gazetenin 25. Yayın yılına Eser Ailesi’nin birlik ve dayanışması ile ulaştığını da belirtti. 

 

Gündem Gazetesi’nin bayrağını ağabeyi Suat Eser’den aldıktan sonra devam ettiren İmtiyaz Sahibi Çetin Eser  de şöyle konuştu:

 

“Gündem yıllarca bölgemizde günlük, tarafsız ve ilkeli yayınları ile halkımızın sesi ve kulağı olmayı başarmıştır. Abilerim Ali Suat ESER in 2009-2010 yıllarında sağlık ve EKONOMİK sorunları nedenleri ile gazetemiz GÜNDEM’i ailemizin verdiği karar ile devralmış bulunmaktayım. Bu dönemde abilerim Yüksel ESER ve Yücel ESER in katkıları ile geçmiş dönem ekonomik sıkıntıların üstesinden gelirken, bizde devraldığımız bayrağı daha yükseğe taşıma sözümüzü ve arzumuzu yerine getirme uğraşı içerisine girdik.Gerçekten gündemi teknik olarak daha güzel, vasıflı ve kurumsal bir gazete haline getirme konusunda, tüm olanaklarımızı seferber etmiş bu çalışmalarımızın sonucunda resmi ilan alarak taçlandırmış olduk.”

 

Kutlama gecesinde; gazetenin kuruluşundan bu yana emeği geçen Eyüp Bektaş, TuncayTokay, Tekin Ergün, RecepAkkaya, KorayKayalı, AltanAkçakese, Serkan Aydemir, Mehmet Öztürk, Yücel Eser, Yüksel Eser ve Ali Suat Eser’e plaket verildi.