Karadeniz Ereğli ve Zonguldak Basını Gencecik bir gazeteci ile yepyeni bir dergi kazandı.

 

Karadeniz Ereğli, haftalardır merakla beklenen AS Dergisi’ne nihayet kavuştu. Bölge basınının en deneyimli isimlerinden biri olan ve 25 yılını mesleğe veren Gazeteci-Yazar Altan Akçakese’nin oğlu Burhan Olkaç Akçakese’nin sahipliği ve yönetiminde yayın hayatına başlayan AS Dergisi, Temmuz 2015 sayısı ile spor kamuoyu başta olmak üzere Zonguldak halkına selam verdi. 

Bölgenin tek renkli spor dergisi olan AS, bu hafta okurlarıyla buluştu.

2013 yılında Basın Sözcüsü olarak görev yaptığı Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü bünyesindeki Eflatun-Beyaz Dergisi ile bir dönem spor kamuoyuna güzel bir çalışma armağan eden deneyimli gazeteci Altan Akçakese’nin bu kez de oğlu başlı başına fark yaratan bir girişime imza attı. Geçtiğimiz günlerde 18 yaşını dolduran ve babasının izinden giderek gazeteci olmaya karar veren Burhan Olkaç Akçakese genç yaşında bir yandan basın kuruluşu sahibi olurken bir yandan da bölgemiz spor kamuoyunun beğeni ile takip edeceği bir dergiye imza attı.

 

SERVET ÖZSÜNER’DEN GÜNDEM YARATACAK RÖPORTAJ

32 sayfa, tamamı renkli, 23 cm X 34 cm ebatlarında hazırlanan ve ilk sayısıyla spor gündemini oluşturması beklenen AS Dergisi, adını Amatör Spor kelimelerinin ilk harflerinden alıyor. İlk sayısında, 2008-2013 yılları arasında Erdemirspor Erkek Basketbol A Takımı’nda yardımcı antrenörlük yapan ve son iki sezondur da 2014-15 Basketbol Türkiye 1. Ligi Şampiyonu Pınar Karşıyaka’da, başantrenör Ufuk Sarıca’nın yardımcılığını üstlenen Servet Özsüner röportajı ile okurlarını selamlayan AS Dergisi’nde, Karadeniz Ereğli ve 2013 yılında kapatılan Erdemirspor hakkında çarpıcı bilgi ve ifadeler de yer alıyor. AS Dergisi’nin ilk sayısında Basketbolcu Can Özcan, Karadeniz Ereğli’nin çalışkan spor adamlarından Muhsin Aydın, A Milli Futbolcu Ebru Topçu gibi önemli isimlerle yapılan röportaj ve söyleşiler de dikkat çekiyor. Bölge futbolunun lokomotifi Zonguldakspor’un tarihinin ele alındığı AS Dergisi bir yandan mazinin unutulmaması gereken sayfalarını açarken bir yandan da geleceğin yıldız adaylarını kamuoyuna tanıtıyor. Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası’nda 3.olan ve bölgemize dünya üçüncülüğü getiren Selma Karakoyun’un başarısını anlatan, Türkiye futbol Şampiyona-sı’nda fırtına gibi esen Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi’nin başarısını, bu başarının mimarlarından Ceren Akkaya’nın yorumlarıyla aktaran AS Dergisi’nde, usta kalem Altan Akçakese’ nin yanı sıra derginin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni B. Olkaç Akçakese ile genç isimlerden Özlem Tetik de yazırlarıyla renk veriyor.

 

AĞUSTOS SAYISI FARK YARATACAK

İlk sayısını okurla buluşturan AS Dergisi’nin 2.sayısı için de hazırlıklarının tamamlanma noktasına geldiğini belirten genç gazeteci B. Olkaç Akçakese, Ağustos sayısında çok büyük süprizler hazırladıklarını söyledi. Akçakese, Yerel Spor haberciliğini ulusal sporumuza yön veren kişi ve gelişmelerle süslemeye gayret gösterdiklerini kaydederek; “Elimizden geldiği kadar sporun her branşında ilçemizi ve bölgemizi temsil eden başarılı sporcularımıza yer vereceğiz. Bizim olan değil hepimizin olan bir dergi yaratmaya çalışıyoruz. İşin görünen tarafında üç-dört kişilik bir ekip gibi algılanabiliriz; ancak çok değerli danışmanlarımızla, hocalarımızla ve yol önderlerimizle birlikteyiz. Onların bilgi ve deneyimleriyle spor basınının AS’ını yaratıyoruz...”, dedi. 

 

“GOCA USTA”NIN ADI YAŞATILACAK

Akçakese, Ağustos sayısından itibaren, bölgenin unutulmaz spor muhabiri merhum Halidun Özçakır’ın anılarını yansıtarak Goca Usta lakaplı değerli gazetecinin adını da yaşatacaklarını sözlerine ekledi.