Ziyaretle ilgili KGD Yönetim Kurulu Başkanı Sav, yaptığı açıklamada, toplantıların özellikle yerel medya açısından çok faydalı olduğunu belirterek, iki gün süren toplantılarda medya çalışanlarının sesini daha güçlü duyurabilmesi için tek çatı altında toplanabilmesi konularının ağırlıklı olduğu aynı zamanda Radyo ve Televizyonların telif hakları konusunda ciddi sorunlarının olduğu çözümü konusunda neler yapılabileceğinin tartışıldığı, bir dilekçeyle gazete sahibi olmanın yanlışlıklarının konuşulduğu çalıştayda tek bir maddelik sonuç bildirgesi belirlendi.  Çalıştayda Kuruluşu Kanunla Gerçekleştirilecek olan Basın Meslek Odası kurulması sonucu çıktı. Sonuç bildirgesinin hayata geçirilebilmesi için siyasi partiler ziyaret edilerek bu konuda yardım talep edilmesi kararlaştırıldı.

 

Kılıçdaroğlu’ndan destek…

İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir ziyarette bulunan heyet, burada sorunları ileterek çözümü konusunda yardım talebinde bulundu. Burada gazetecilerden oluşan heyeti dikkatlice dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda yapılması gereken ne varsa birlikte çalışacaklarını söyleyerek açık destek sözü verdi.

 

Ak Parti’den destek…

Daha sonra AK Parti Milletvekili ve Meclis Başkan vekili Ahmet Aydın’ı ziyaret eden heyet burada da destek sözü alarak bu konuda hazırlanacak olan teklife sıcak baktığını söyledi. Toplantının ikinci gününde ise gazetecilerin toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz da toplantı sonunda gazetecilere bu konuda tam destek olunacağı sözünü verdi. Daha sonra ise Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a ziyarette bulunan heyet çalışmalarını tamamladı.