Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş  ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, İHA Temsilcisine yapılan saldırıyı kınadılar.

 

Açıklama şöyle:

 

“Yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara araç çarptığını öğrenen İHA Zonguldak muhabirlerinden Murat Küçük arkadaşımız, görüntü çektiği sırada ne yaralanan ne de yaralayan kişilerle hiçbir alakası olmayan kişilerin sözlü ve fiili saldırısına uğramıştır.  Kamu görevini yapmaya çalıştığı sırada magandaların saldırısına uğrayan arkadaşımız vücudunun değişik yerlerine darp alarak hayati tehlike yaşamıştır. Münferit bir saldırı gibi görünse de 4 kişinin organize şekilde saldırması ve sonrasındaki pişkin tavırları gazeteciye bakış açısını ortaya koymaktadır.

 

Gazeteciye yapılan fiili ve sözlü saldırılar normal bir vaka gibi karşılanır hale gelmiştir. Hatta birçok olayda kolluk kuvvetlerinin dahi müdahale yapmaması ve kamu görevi ifa eden gazeteciyi kollamaması gelinen vahim noktayı ortaya koymaktadır.

Bu olayı işleyenlere gereken cezanın verilmesi sadece gazeteciye değil vatandaşlarımıza da kabadayılık yapılma cüreti gösterilmemesini sağlayacaktır.

 

Emniyet Müdürü ve ekibine olayın faallerini kısa sürede yakaladığı için teşekkür ediyoruz.

Ancak burada özellikle bir duruma dikkat çekmek istiyoruz. Saldırıyı düzenleyenler, emniyetteki ifadelerinde trafik kazasında yaralanan bayanın arkadaşları olduğunu zannettiklerini, küfür edildiğini söylemiş. 60 Yaşlarında bir bayanın arkadaşları olmadığını bile bile bunu söylemek adli ve güvenlik görevlileriyle dalga geçmekten başka bir şey değildir. İkincisi ise kamera kayıtları olmasına rağmen olayı saptırarak küfür edildiğini beyan etmek de hem yalan hem iftiradır.

 

Saldırıyı kınıyor, bundan sonra kamu görevi yapan gazeteci arkadaşların böylesi insanlık dışı durumla karşılaşmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.”