Grubun 'Yapacaklarımız' başlıklı projeleri şöyle sıralandı:

İKİ GÜN İZİN HAKKI İÇİN GİRİŞİM
İki gün izin hakkı ve 5953 sayılı Basın İş Kanunu'nun uygulanması için patronlar nezdinde girişim yapacağız.

GAZETECİLERE İŞ YAŞAMI UZMANI DESTEĞİ
Meslektaşlarımız iş yaşamı ile merak ettikleri soruları iş yaşamı uzmanına direkt danışabilecek.

GAZETECİLERE HUKUKSAL DANIŞMANLIK SÜRDÜRÜLECEK
TGC Hukuk Danışmanlığı hizmeti yeni dönemde de sürecek. Meslektaşlarımız yüz yüze, elektronik posta ve telefonla hukuk danışmanımıza sorularını yöneltebilecek.

EDİTÖRYEL BAĞIMSIZLIK
Ana akım medyanın en önemli sorunlarından biri olan editöryal bağımsızlık için medya patronları ile temas sağlanacak. Çalışan gazetecilerin sorunları ilk ağızdan patronlara aktarılacak.

GAZETECİLERİN ÇALIŞMA SORUNLARI
Meslektaşlarımızın çalışma sorunlarıyla ilgili bakanlıklarla temaslarımızı sıklaştıracağız. Gazeteciler arasında birlikteliği sağlamaya yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz.

YASALARDAKİ DEĞİŞİKLER İÇİN HÜKÜMETLE GÖRÜŞMELER SÜRDÜRÜLECEK
Gazetecilerin haklarının korunması, basın ve ifade özgürlüğü konusundaki engellerin kaldırılması, meslektaşlarımızın tutuksuz yargılanması konularında hükümet nezdinde girişimlerimiz sürdürülecek.

İŞSİZLİK, SAĞLIK, ÇOCUK VE EĞİTİM YARDIMI FONLARI BÜYÜTÜLECEK
İşsizlik, sağlık, çocuk, eğitim ve ölüm yardımı için var olan fonlar genişletilecek. Daha çok sayıda üyemizin yararlanması sağlanacak.

ÜYELERE DÖNÜK İNDİRİMLER
Hastanelerin yanısıra, kreşler, özel okullar, dil kursları, oteller ve tatil köyleriyle TGC üyelerine indirim görüşmeleri yapılacak

SOSYAL MERKEZ VE LOKALLER
Kadıköy ve Beyoğlu'nda üyeler için lokal ve sosyal merkez açılmasına çalışılacak.

ÜYELERE YÖNELİK EĞİTİMLER
İsteyen üyelere Basın Müzesi'nde diksiyon, işaret dili kursları düzenlenecek. Ayrıca savaş muhabirliği yapan arkadaşlarımız için de yurt dışı örneklerinde olduğu gibi güvenlik ve savaş muhabirliği deneyimi konularında kurslar organize edilecek.

ULUSLARARASI STAJ
Her yıl yerel medya ödüllerini kazanan bir meslektaşımıza KAS'ın desteğiyle 2014 yılından itibaren Almanya'da staj yapma olanağı sağlanacak.

İNTERNET SİTESİNİN YENİLENMESİ
TGC İnternet sitesi ve Bizim Gazete'nin internet sitesi yenilenecek. Yeni medya çalışmalarına uyum sağlanacak. Facebook ve twitter daha etkin biçimde kullanılacak.

İNTERNETTE TGC TV KURULACAK
TGC'nin tüm faaliyetleri, eğitim çalışmaları görüntülü olarak TGCTV internet sitesinde yer alacak. TGC'nin birçok toplantısı internette canlı yayınlanacak.

TGC AKADEMİ OLUŞTURULACAK
TGC Akademi başlığı altında eğitim çalışmaları başlatılacak. İletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilere yönelik uzman habercilik başta olmak üzere, fotoğrafçılık, kamera kullanımı
gibi birçok alanda eğitim çalışması düzenlenecek.

EMEKLİ ÜYELERE DESTEK
Emekli, yaşlı ve hasta TGC üyelerine ziyaretler artarak sürecek, etkinliklere katılımları için ulaşım olanağı sağlanacak

TGC MERKEZİNDE ÇALIŞMA OFİSİ
TGC Cağaloğlu merkezinde haberciler için internet bağlantılı çalışma ofisi oluşturulacak. Meslektaşlarımız istedikleri gibi bu ofisten yararlanabilecek.

YENİ MEDYA EĞİTİMİ
İstek halinde üyelere sosyal medya ve internet sitesi tasarımı konusunda kurslar düzenlenecek.

BASIN DİSPANSERİ İÇİN FON OLUŞTURULMASI
Sağlık Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız bulunduğu için boşaltılan Basın Dispanseri binasının güçlendirilmesi için gerekli fon arayışları sürüyor. Dispanserin yeniden faaliyete geçmesi için Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile görüşmeler önümüzdeki dönemde de sürdürülecek.

YILBAŞINDA HEDİYE ÇEKİ
Cemiyetimizin yıl başı hediye çeki geleneğini yeniden canlandırmak için çalışmalar yapılacak. Azalan gelirlerimizi artırdığımız bir süreç yaşadık. Bunun devamını sağlayacak önlemlerle önce emeklilerimize, daha sonra da tüm üyelerimize yılbaşı hediye çeki verilecek.