Gazeteci-şair ve yazar İbrahim Tığ, Kaynak Yayınları’ndan “Rüştü Onur” ve  Nokta Yayınları’ndan çıkan “Sarıaylar (Şiir)” çıkan kitaplarını Devrekli sanatseverlere imzaladı.
Devrek Atatürk kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi ve kitap imza gününe; Devrek Belediye Başkan Vekili Siyami Özkoz, AKP Devrek İlçe Başkanı Serdar Kelebek, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, Zonguldak İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, CHP Zonguldak İl Yönetim Kurul Üyesi Şazi Sivişoğlu, THK Şube Başkanı Ahmet Saka, Kızılay Devrek Şubesi Başkanı Şafak Ocakçıoğlu, Eski CHP Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, Devrek Esnaf Odası Genel Sekreteri İsmet Akdemir, CHP İl Genel Meclisi Aday Adayları Mustafa Uzundal, Ufuktan Sarıoğlu, Tahir Mekik, Devrek Postası Yazıişleri Müdürü Hakan Çavuşoğlu, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar ve kalabalık bir sanatsever topluluğu katıldı.
Sunuculuğun yerel sanatçı Ayhan Alaz’ın yaptığı etkinlik, İbrahim tığ’ın Devrek yöresinden derlediği türkülerin seslendirildiği Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu üyelerinin yer aldığı mini bir türkü konseriyle başladı. Kurul Başkanı Mustafa Uzundal’ın yönettiği koronun seslendirdiği türkülerle izleyenler coşkulu dakikalar yaşadı.
Şair-Yazar Hamit Kalyoncu’nun yönettiği söyleşide İbrahim Tığ, yeni çıkan kitapları hakkında konuşma yaptı.
Hamit Kalyoncu, İbrahim Tığ’ın Devrek kültürüne ve sanatına büyük katkılar koyduğunu belirterek; “Biraz önce dinlediğiniz türkülerin ortaya çıkmasını sağlayan İbrahim Tığ’ı sizler adına kutluyorum. Bu türküleri alıp başınıza koyacaksınız. Bu türküleri söyleyen, ortaya koyan, icra edenleri öpüp başınıza koyacaksınız. Burada Devrek kaymakamının da, Belediye başkanının da olmasını isterdim. Niçin? Bu kentin türküsünün de yolunun da, suyunun da, şarkısının da, kitabının da sahibi belediye başkanıdır. Önce kentinde yaşayan türkülere de, sanatçısına da, kültürüne de sahip çıkacak ve sahiplenecek olan belediye başkanıdır. Çünkü bu sahiplenmeyle yeni yeni insanlar yeni türküler yeni kitaplar söyleyecekler. Bir kentin kültürü işte böyle yaşar. Unutmayalım kentler binalarıyla yaşamazlar, kentler türküleriyle yaşarlar. Devrek çok eski bir kent ve o derecede kültürü derin olan bir kent. Yani kentleşelim ama kültürümüzü de ihmal etmeyelim. Çünkü bu türkülerin derlenmesinde başı çeken İbrahim Tığ’dır ve Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu’ndaki arkadaşlarımızdır. Ben mest oluyorum bu türkülere ve onları ortaya koyanlara da sizler adına teşekkür ediyorum. Türküleri yapanlar, türküleri söyleyenler yasaları yapanlardan daha güçlüdür.”diye konuştu.

“İBRAHİM TIĞ, ŞİİRİNİ 
GİDEREK GELİŞTİRDİ”
İbrahim tığ’ın sanatını ve şiirlerini çok yakından izlediğini belirten Hamit Kalyoncu, “Devrek’te Şehir adında bir edebiyat dergisinin de yayınlanmasının çok önemli olduğunu” vurguladı.
Kalyoncu şöyle konuştu; “İbrahim Tığ’ın sanatını çok yakından izleyen biriyim. Önceleri yalın bir anlatımla yazdığı şiirlerini geliştirdi ve farklı bir boyuta ulaştı. Bu edebiyatımız adına olumlanan bir tutum. Çünkü şiirlerinde yan öğelere çok anlamlar yüklemesini bilen bir yapıyla okuyucuyu çarpıcı kılıyor.
Devrek’te bir dergi çıkartıyor İbrahim Tığ, adı: Şehir. Bunu da başımızın üstüne koyacağız. Çünkü Türkiye’de bir çok ilde hiç sanat ve edebiyat dergisi çıkmazken Devrek’te böyle bir derginin çıkması sevindirici ve onur vericidir. Devrek sanat ve kültür alanında oldukça şanslı ama biz bunu değerlendirmesini bilmiyoruz. Bu şehir Rüştü Onur’la, Muzaffer Tayyip Uslu, Müfide Güzin Anadol, Zihni Anadol gibi edebiyatımızın önemli şair ve yazarlarını çıkarmıştır.
İbrahim Tığ’ın çok önemli yaptığı bir işte; Rüştü Onur’un 70 yıl sonra eşi Mediha’ya yazdığı mektupları günyüzüne çıkarmasıdır. Bu kitap Türk edebiyatı ve Devrek’imiz için çok önemli bir kitaptır.”