Devrek’te günlük olarak yayın yapan Bölge Haber Gazetesi 23.yayın yılını kutlamanın coşkusunu yaşıyor. Devrek Adliye Müdürü Durmuş Alaz ile birlikte Bölge Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Adalet Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman Gazetenin imtiyaz sahibi İbrahim Tığ ve çalışanları tarafından karşılandı. “Yerel basının güçlenmesi, yerel iletişimi arttırmakta, bu iletişim yerel yönetimi etkilemekte, bu da yerel demokratik yönetimin güçlenmesine ve halk tarafından benimsenmesine yardımcı olmaktadır.” Sözleriyle konuşan Kocaman sözlerini şöyle sürdürdü:

BASIN DÖRDÜNCÜ KUVVET

“Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir. Siz değerli basın mensupları ise oldukça önemli olan toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken kamu görevi yapan önemli toplumsal aktörlersiniz. Günümüzde ülkelerin gelişmişliği ve toplumların kalkınması ile basın özgürlüğü arasında paralellik olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu nedenle kamuoyunda "dördüncü kuvvet" olarak ta algılanan basının; habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması oldukça önem arz etmektedir. Hızla büyüyen ve gelişen ilimiz, ilçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarının katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür.

DOĞRU VE İLKELİ HABERCİLİK

Bu çerçevede; Devrek, Zonguldak ve bölgemizin sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişimde önemli katalizör görevi gören kuruluşlardan birisi olan gazetenizin 22 yılı geride bırakarak 23.yayın yılına girmesi bizleri gururlandırmaktadır. Neredeyse çeyrek asra varan yayın hayatıyla Bölge Haber Gazetesi toplumumuzun gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Bu vesileyle gazetemizin 23. Kuruluş yıldönümünü kutlar; ilk günden bu yana yapılan doğru ve ilkeli habercilikte emeği geçen herkesi, kurucusundan yazı işleri müdürüne, muhabirinden matbaa görevlisine, dağıtıcısına ve okuyucusuna kadar tebrik eder, nice başarılı yıllar dilerim.”


Haber Merkezi