Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung’un (KAS) 17 yıldır birlikte gerçekleştirdiği Yerel Medya Ödülleri, düzenlenen törenle takdim edildi. İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen törene; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı, Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Toprak ve İhsan Yılmaz ile TGS Başkanı Uğur Güç, TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil Üner, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Semra Şener, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Attila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

Törenin açılış konuşmalarını TGC Başkanı Turgay Olcayto ve KAS Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop yaptı.


TGC BAŞKANI TURGAY OLCAYTO: GAZETECİLİK ONURLU BİR MESLEK

TGC Başkanı Turgay Olcayto, şunları söyledi:

“Gazetecilik kim ne derse desin çok onurlu bir meslek. Dürüst yapıldığında, meslek ilkelerine uygun yapıldığında, bir dik duruş sergilendiğinde gerçekten çok onurlu bir meslek. Heyecan isteyen bir meslek. Tutku isteyen bir meslek; ama çok güç bir meslek. Özellikle de bizim ülkemizde böyle. Bu sene jüride ben de vardım. 3 dalda yapılan bir yerel basın yarışmasıydı. Ama çok iyi eserler geldi. Onun için çok mutlu olduk. Umarım gelecek yıllarda daha çok katılım olur. Daha güzel eserlerle karşınızda oluruz.”


COLİN DURKOP: YEREL GAZETECİLİĞE GÖNÜL VEREN GAZETECİLERİ DESTEKLEYECEĞİZ

KAS Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bu arkadaşlarımızın hepsi takdir ve desteği hak etmektedirler. Kendilerini içtenlikle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bizler yerel gazeteciliği ve yerel gazeteciliğe gönül vermiş pırıl pırıl insanları desteklemeye devam edeceğiz. Gönül ister ki daha fazla ödül verelim. Bunun için de örnek teşkil edecek çalışmaları tüm Türkiye’ye yayalım. Tabii ki Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin yardımları ile. Onların desteği bizim için çok önemli.”


FOTOĞRAF ÖDÜLÜ’NÜ İZMİR’DEN MEHMET EMİN AL KAZANDI

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Fotoğraf dalında bu yıl ödülü İzmir 9 Eylül Gazetesi’nin 15 Mayıs 2014 tarihli sayısında yayınlanan “Kişiye Özel Harekat Timi” başlıklı fotoğrafıyla Mehmet Emin Al kazandı. Mehmet Emin Al ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

Kocaoğlu, ödülü takdim ederken şunları dile getirdi:

“Gazetecilik gerçekten çok zor bir meslek. Zamanı kovalayan, dereden tepeden bacadan girilip çıkılan bir meslek. Tutku olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Zor bir meslek. O kadar da ulvi bir meslek. Meslek etik kurallarına uyularak yapıldığında daha taçlanacak bir meslek. Çünkü toplumu bilgilendiriyorsunuz, yönlendiriyorsunuz, topluma doğru haber veriyorsunuz. Ödül alan herkesi kutluyorum” dedi.


HABER ÖDÜLÜ’NÜ KONYA’DAN İBRAHİM BÜYÜKEKEN ALDI

Haber ödülüne Konya Anadolunun Gücü Merhaba Gazetesi’nde 19 Mart 2014 tarihinde yayımlanan “29 Yıllığına TÜRGEV’e bedelsiz verildi, kıyak mı?” haberiyle İbrahim Büyükeken değer görüldü. Büyükeken’e ödülünü TGC Genel Sekreter Sibel Güneş verdi.


SAYFA DÜZENİ ÖDÜLÜ KOCAELİ’NDEN GÜNGÖR ARSLAN’A VERİLDİ

Sayfa Düzeni Ödülü’nü Bizim Kocaeli Gazetesi’nin 15 Mayıs 2014 tarihli sayısında yaptığı birinci sayfa ile Güngör Arslan aldı. Arslan ödülünü TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar’ın elinden aldı.


JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ’NÜ HATAY’DAN MEHMET EMİN SOLAK ALDI

Hatay Güney Rüzgarı’nda Ermeniler dosyasını hazırlaması ve yereldeki başarılı dergiciliği nedeniyle Mehmet Ali Solak değer görüldü. Solak’a ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto takdim etti. Solak, ödülünü alırken şunları dile getirdi:

“İnsanların yurdundan, evinden ayrılmaları, göçe zorlanmaları çok acı vericiydi. Hele manşetimizi oluşturan ‘bildiklerimizi unutmak’ sözü beni meslek hayatımda beni en derinden etkiledi. Evinizin yolunu, gökyüzünün rengini unutmak gibi çok acı verici bir şeydi. Ben bu ödülü bu sene ve hayatım boyunca barış adına alıyorum.”