Milliyet Gazetesi’nin eski Kdz. Ereğli Muhabirlerinden ve refikimiz Gündem Gazetesi’nin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ali Suat Eser’in sürpriz ziyaretçileri vardı.

 

CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ali Suat Eser’i Kdz,. Ereğli’nin Ömerli Mahallesi’ndeki Kaynarca Konutları’nda ziyaret ettiler. Eser, bu sürpriz ziyaretten dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirtirken, Özkan da, kendisiyle ilgili etik değerlere saygılı bir gazetecilik yaptığına dönük Mustafa Balbay’dan hep iyi şeyler duyduğunu belirterek “Balbay’ın da selamı var” dedi.

 

Gazeteci Eser, sağlık durumu ile bilgi verirken, doktorların “umut yok” demesine karşın, kalp yetmezliğine bağlı sirozun da başlaması üzerine “yapay kapakçık“ takılmasına karar verdiğini, ancak parçanın ithalatının yasaklandığından kapakçık takılması için kendisinin devlet tarafından ABD Houston kentindeki hastaneye gönderilip başarılı bir ameliyatla yaşama döndürüldüğünü, ancak sağ tarafının felç olduğunu anlatırken “Bu süreci sağ tarafım tamamen felç olarak atlattım, konuşmayı ve yürümeyi yeniden öğrendim ” sözleriyle konuştu. 


Özkan da “Çok ciddi bir dönem geçirmişsin, yaşama yeniden dönmüşsün, yeniden doğmuş gibi. Geçmiş olsun.” dedi.


Ziyarete katılanlardan Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu da Ali Suat Eser’in Ege Üniversitesi Gazetecilik’ten Mustafa Balbay’ın arkadaşı olduğunu anımsatması üzerine Tuncay Özkan “Balbay’a sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyip, selamını ileteceğim” dedikten sonra, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, bunun için CHP çatısı altında birleşilmesini istedi. 


Eser de ülkede son yıllarda yaşananların tansiyon ve kalp hastalıklarının artıracağı endişesi duyduğunu, “Gezi ruhu” anlayışının son aylarda Haziran Hareketiyle şekillenmeye başladığını söyledi. Ziyaret anında Eser’in İzmir’den konuğu olan yakını Sabriye Karasu da “İzmir’de büyük ilgi var, ancak ülke geneli için bir umut var mı?” sorusu üzerine “Olmaz mı?” diyerek, felçli kalp hastası Eser’i gösterip “umut işte burada” dedi.