Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği Yerel MedyaProjesi çerçevesinde hayata geçirilen eğitim seminerlerinin 67.’si 23 Kasım 2013 tarihinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapılacak.


 

İSTANBUL -Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel medya seminerleri devam ediyor. 16 yıldır Trabzon’dan Adana’ya, İzmir’den Van’a kadar Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen yerel medya seminerlerinde bugüne kadar 7 bini aşkın gazeteciye sertifika verildi. 


Seminerler; akademisyenleri, usta gazetecileri, yerelde çalışan meslektaşlarıyla buluşturarak mesleki bilgilerin paylaşabileceği platformların oluşmasını sağlıyor. Yerel Medya seminerlerinin 67.’si Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapılacak. Bandırma Eken Prestige Hotel’de düzenlenecek seminere; Manisa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bursa ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katılacak.
 

A’DAN Z’YE HABER YAZIMI

Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen, hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 4 oturum yapılacak. 


Başkanlığını TGC Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı’nın yapacağı ilk oturumda; TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Gazetecilik etik ilkeleri”; TGC Genel Sekreter Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı, “Haber yazım tekniği”; TGC Bizim Gazete Yazarı Kerim Evren “Dil Yanlışları” konularında birer konuşma yapacak. 
 

MEDYA OKURYAZARLIĞI…

Seminerin ikinci oturumunda Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, “Medya Okur Yazarlığı”; TGC Yönetim Kurulu Üyesi-CNNTÜRK muhabiri Göksel Göksu, “Kadın ve Medya”; TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, “Haber ve Hukuk” başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verecek.
 

GAZETE İÇERİĞİNDEN TASARIMA…

Seminerin üçüncü oturumunun başkanlığını Balıkesir Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esen Balıbeki üstlenecek. 

Bu oturumda Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, “Ekonomi Gazeteciliği”, AIPS Başkan Yardımcısı - TMOK Medya Direktörü Esat Yılmaer, “Spor Haberciliği”; TGC Yönetim Kurulu Üyesi Karikatürist Kamil Masaracı, “Gazete ve Karikatür” konuları hakkındaki bilgilerini paylaşacak. 

Seminerin son oturumunda ise gazeteci Tümer Argın, “Gazete Tasarımı” başlıklı sunumunu yapacak.

 

DEĞERLENDİRME ve SERTİFİKA TÖRENİ 

Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek.