CHP’ye yeni bir yüz ve soluk getiren milletvekili aday adaylarından Endüstri Mühendisi Suat Önder, eğilim yoklamasında 13. Sırada olduğuna vurgu yaparak “13’ü uğursuz olarak  görmeyelim. Sevgiyle yaklaştığımız her olay bizimdir ve bize gülümser. Ben 7 Mart cumartesi günü Mavi Organizasyonda kurulacak sandıklardan birinci çıkacağıma inanıyorum” dedi.

Suat Önder gazetemiz haber merkezine yaptığı ziyaret sırasında 16 aday adayının katılacağı eğilim yoklaması ile ilgili görüşlerini dile getirirken şunları  söyledi:

“Bilindiği gibi eğitim yoklamasına katılacak olan 16 aday adayı arkadaşımızdan 4’ü Ereğli’den. Siyasette hiçbir polemiğin içinde yer almadım. Kimseyi kırmadım çünkü bu benim mizacıma hiç uygun değil. Sevgidir benim yolum.

Eğilim yoklamasında 13. Sıradayım. Partimin değerli üyelerinden ve yöneticilerinden, arkadaşlarımdan, dostlarımdan, sivil toplum örgütlerinden destek ve katkı istiyorum. 7 mart akşamı eğilim yoklamasından birinci çıkacağıma inanıyorum.  Bölgemizin ve ülkemizin sorunları; Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde sandıktan çıkacak CHP iktidarı ile çözüme kavuşacaktır.”