EKTEKİ VİDEOYU MUTLAKA İZLEYİN..

* Kdz. Ereğli için Mücadele Platformu ilçede bir çok kurum ve kuruluşu ziyaret ederek destek arayışlarını sürdürüyor. TMOBB Kdz. Ereğli Temsilciliğine de giden platform üyeleri 24 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 12.00’de Erdemir kapısında yapılacak olan eyleme katılım ve destek istediler.

 

Platform adına Niyazi Özcan’ın konuştuğu ve TMMOB Kdz. Ereğli ilçe Koordinasyon Kurulu Başkanı Hüseyin Kocatürk’ün de yanıt verdiği ziyarette şunları konuşuldu:

 

N. ÖZCAN: Bu Mücadele Platformu Ereğli’nin geleceğini konusunda algılarını fikirlerini kafasında oluşturmuş Ereğli’nin geleceğini iyi görmediği için bir mücadeleye başlamıştır. Bu mücadele için siz değerli başkanımızdan destek istiyoruz.

 

H. KOCATÜRK: TMMOB: Hepimizin mücadelesi yaşadığımız Ereğli için ama biliyorsun Niyazi Bey ben yalnız değilim burada. Arkadaşlarımız var. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızla konuşur ortak bir karara varıp size açıklama yaparız. Her şey Ereğli için.

N. ÖZCAN: Ereğli Mücadele Platformunun amacı, 2006 yılında Erdemir’i özelleştirilmesinden sonra Oyak Erdemir’in Ereğli’ye bakış açısını değiştirmek hedefimiz. Ereğli’deki insanları artık Oyak çok mazlum örüyor. Dışlamaktan öteye mazlum görüyor. Ereğli’deki insanları duyarsız bir hale getirmiş, korku psikolojisini bütün insanlara yüklemiş, nakliyeci, pazarcı, sanayici, talaşçı, imalatçı, işçi huzursuz. Ereğli huzursuz. Ereğli huzurlu olan birisi varsa, ya da huzur varsa gerçekten ekonomimizde iyiyse bizim bu mücadeleyi vermemize gerek yok. Ama gelinen noktada Oyak yönetimi benim diyor. Ben istediğim gibi yönetirim diyor. Ereğli’deki hiçbir tüccar, hiçbir sanayici, hiçbir nakliyeci asla kimseden ekstra bir şey istemez. Biz sadece Ereğli’nin haklarını istiyoruz. Ereğli’deki insanların nakliye çekmesini istiyoruz. Satılıyorsa sac Ereğli’deki aynı fiyatla Urfa’da, Diyarbakır’da, Bursa’da satan gibi Ereğli’deki de satsa ne olur. Nakliyemizi çeksek ne olur, yemekçisini, ekmekçisini buradan asla ne olur. Talaşçı, imalatçısını sanayideki insanlarımıza verse ne olur. Biz gel buna ekstra yüzde 10 yüzde 20 ye yaptır demiyoruz ki. Ya kardeşim başka yere nereye kaça yaptırıyorsan bize de aynısını yaptır. Bizim siyasi hiçbir düşüncemiz yok. Bu gördüğümüz Ereğli’nin 60 -70 binlere çıkmış icra dosyaları, insanların huzursuzluğu yani geçici olarak Ereğli’ye böyle bir hamle yaptık. Bizim bu İstanbul’daki eylemden sonra Erdemir’e gerçekten ciddiyetimizi göstermiş olacağız. Ereğli insanı olarak eğer biz gücümüzü gösterirsek zaten veriyor. Ki bunun bir örneğini de yaşadık. Meteoroloji fakültesini bizim eylemden sonra Kdz. Ereğli’de Vali beyden gelip imzalayıp Ereğli’ye bir Meteoroloji Fakültesi kazandırdık. Birkaç tane daha kazandıralım. İlçelerimize kazandıralım, beldelerimize kazandıralım. Oyak yönetiminin algısını değiştirebilmemiz için bu son şansımız. Ereğli bir daha bu şansı yakalayamaz. Bu kadar değerli arkadaşlarımız gönülden mücadele verip ekmeğine bu kadar sahip çıkan hiçbir şekilde siyaseti işin içine sokmadan ekmeği için mücadele eden insanların toplanıp Erdemir’in ofisinin önünde ‘ey Erdemir,  ey Oyak yönetimi bak bu Ereğli’nin sahibi var, bu mal bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin insanların malı bir tek senin malın değil, yüzde 49’u devletin yüzde 51 i senin. Burası özelleşti ama buranın yönetimi özelleşti. Sen burada istediğin gibi bu kadar insanlara acı çektiremezsin. Sen kar edeceksin esnaf, tüccar Ereğli iflas edecek. Böyle bir mantık dünyanın neresinde görülmüştür.

 

Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız da, Platform üyelerine bu girişimin sadece Erdemir’den canı yananların oluşumu olarak görüldüğünü de vurgulayarak eleştiri yöneltti.