Kadın kolları, “Ensar Vakfı Karaman Şubesi’nde yaşanan cinsel istismar iddiaları ile alakalı “ bir defa böyle bir şey olay yaşanması Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz ” diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na tepki gösterdi.

Hiç kimse ve hiçbir kurum bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir diyen CHP Kadın Kollarının ortak açıklaması şu şekilde:
“Karaman'da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfı’nda cinsel istismara uğraması bizi yürekten yaralamıştır. Mevcut iktidarın planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında eğitimcilik ile ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim etmiştir. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “bir defa böyle bir şey olay yaşanması Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz” diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir. Türkiye Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen çocuk haklarına dair sözleşmeye ilk imza atan ülkelerden biridir. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının Ensar Vakfında ki 45 çocuğa taciz iddiaları ile ilgili yaptığı vahim açıklaması yaşanan acıları ve mevcut hukuksuzlukları görmezden gelip hafife almaktadır. Oysa hiç kimse ve hiçbir kurum bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir. Siyasi erkin başımdaki bu kişi taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür mağlubiyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur.

BAKAN DERHAL İSTİFA ETMELİ
Söz konusu Bakan derhal istifa etmelidir. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak çocuklarımızın korunması, geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için Devletin tüm kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı bu anlayışı emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakaları tekrar yaşanmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda takipçisi olacağız.