Uysal: 2010 yılında belediye sınırlarına geçmiş bir mahallenin en azından bazı hizmetleri sizler kendi ağzınızla itiraf ediyorsunuz. Kanalizasyon sorunu var diyorsunuz, eğer siz 4 yıl görevde kalıp da alt yapının a'sı olan kanalizasyonu halletmediyseniz bence inanılmaz bir ayıp.


Özyağcı: Başkanlık makamı şikayet makamı değildir. Başkanlık makamı birşeyler yapmıştır, yapamadıkları devam ettirilir. 'Siz yaptınız, biz niye yapmadık?' gibi birşey olmaz. Halkımız hizmet bekliyor, hep beraber gerekirse gidip inceleyim çözelim, biz çözümden yanayız.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. CHP'li meclis üyeleri Ören Yenimahalle'de tespit ettikleri sorunları meclis gündemine taşıdı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

 

"O PROJELER BAŞLIYOR"

Belediye Başkanı Uysal, resmi oturumu öncesinde yaptığı konuşmasında Devrim Bulvarında bulunan eski belediye hizmet binasının yıkılarak yerine ticari bina yapımı ile ilgili ihale sürecinin 5 Mart tarihinde dolacağını, yine Çetin Apatay Bulvarındaki çevre düzenleme projesine ise kısa sürede başlanacağını söyledi. Belediye bünyesindeki Ulaştırma, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü'nün Belen'deki yeni şantiye alanına taşındığını anlatan Uysal, "İlçemizde önemli projeleri adım adım hayata geçireceğiz" dedi.

 

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Meclisin resmi oturumunda CHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından Meclis Başkanlığına Ören Yenimahalle'deki vatandaşlarla yapılan görüşmelerin ardından tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin cevaplandırılması istemi ile soru önergesi verildi.

 

"2010 YILINDA BELEDİYE SINIRLARINA GİRDİ"

Başkan Uysal yaptığı konuşmasında Ören Mahallesi'nde ciddi çalışmalar yapmak için çaba gösterdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: "Bunlara yazılı olarak da cevap vereceğiz. Sizler Ören Yenimahallesi, kaç yılında belediye sınırlarına dahil oldu? 2010 yılında. Peki 2010 yılından beri Ören Yenimahalle hakkında ne gibi bir girişimlerde bulundunuz?

"AYAKKABILARINI YIKAMAK ZORUNDA KALIYORLARDI"

Önemli olan sorunları çözmek, tartışmak. Sizin zamanınızda bir kaçak yapılaşma vardı sizler de tutanak tuttunuz. Buraları biz görev geldikten sonra her türlü yazışmaları yaptık ama sizlerin yapması gereken aslında 2012 yılında bir imar revizyon planı yapmıştınız. O plan dahilinde sizler bunu bu bölgeyi katabilirdiniz veya 2010 yılından 2014 yılı seçimlerine kadar geçen 4 yıl içerisinde bu mahallenin sorunlarının bitirebilirdiniz. Biz göreve geldiğimiz zaman seçim döneminde de o mahallelerde de dolaştım. O mahallenin ana arteri dahi köy görünümünde. En geniş yolu bile çamur içerisindeydi, hatta mahalleli Ereğli'ye geldiğinde ayakkabılarını yıkamak zorunda kaldıklarını söylüyorlardı.

 

DOĞALGAZ İÇİN İMAR PLANI LAZIM

O bölgeye doğalgaz gelmesi nasıl olacağını biliyorsunuz, imar planları olmayan yerlere doğalgaz bağlanmıyor. Öncelikle bunu bilmek gerekiyor. 'Kafa çekme yerleri' dediniz sizin tabiriniz ile açılan her park her mesire alanı kafa çekme yeri olarak tabir ediliyorsa o zaman hiç park yapmayalım. Yeşil alan, parkları kapatalım o zaman. Ben orada şu sözü verdim ve bu sözümün de arkasındayım. Oranın nüfusu inanılmaz gelişecek bir alan.

 

"CAMİ YAPMALIYIZ"

Bizler şunu yapmamız lazım onlara cami alanı 4-5 dönüm gösterip yıllarca devam edeceği yıllarca insanların orada ibadet yapacağı yerler olması lazım artısı mimarisinin de güzel olması lazım. Çünkü camiler bizim bu topraklarımıza attığımız imza, bir tapu senedi, bir mühür. Ben uyuyan güzel dediğimiz yere çıktım. Oradan baktığımda o bölgede 8-10 tane meşe ağacının olduğu bir yer var, orası bizim park yaptığımız alan. Orayı ve ağaçları büyütmek zor. Her yerde de bunları anlatırım. Arkadaşlara dedim ki, 'arkadaşlar tabi ki görevimizi yapacağız. Eğer bu 18 imar planı çıktıktan sonra 3-4 dönüm gibi daha yıllarca daha çok insanın ibadet yapacağı bir mekana bizlerin de katkısı ile güzel bir cami inşasına başlayabiliriz. O bahsettiğiniz alan olarak da müsait değil. Eğer sizler bir yerde park alanlarının alkol biran önce bahsettiniz tabiri de aklıma gelmiyor bu şekilde yerler olursa bütün sosyal donatı alanı veyahut ta park mesire alanlarına bekçi dikmemiz lazım. Bunları nasıl kontrol edeceğiz.

"AĞZINIZLA İTİRAF EDİYORSUNUZ"

Ben çok daha fazla Ören, Yenimahalle hakkında konuşmak istemiyorum. Bizim her hafta her aylık en önemli konularımızdan bir tanesi o. Ben şunu isterdim, 2010 yılında belediye sınırlarına geçmiş bir mahallenin en azından bazı hizmetleri sizler kendi ağzınızla itiraf ediyorsunuz. Kanalizasyon sorunu var diyorsunuz, eğer siz 4 yıl görevde kalıp da alt yapının a'sı olan kanalizasyonu halletmediyseniz bence inanılmaz bir ayıp. Buna ben kusura bakmayın böyle cümlelerde kullandım"

 

"EĞER AÇIP BAKARSANIZ"

CHP Grubu adına konuşan meclis üyesi Özkan Özyağcı da, görevde bulundukları sürede Belen Yenimahalle'nin hali hazır projesinin hazırlandığını anlatarak, "Eğer açıp bakarsanız hali hazırın ne demek olduğunu, bilenler çok iyi bilirler. Belediye sınırları içerisine geçen yerlerin tepeden bakış şeklinde hali mevcut durumudur. Bizim dönemimizde zabıta kulübesi oraya konulmuştur. Oraya yaşayan insanlarımız kendi evlerinin maliki olsunlar kendi arsalarının maliki olsunlar diye yapılmıştır.

 

"ZABITA KULÜBESİ KONULUP KALDIRILIYOR"

Ören Yenimahalle'nin mahalle haline gelebilmesi için. Bizim size verdiğimiz önerge orada yaşayan halkın anlattıkları. O park alanının kabaca içki alemi yapıldığı bizim söylemlerimiz değil yaşayan halkın söylemleri. Son 23 ayda Ören Yenimahalle'de bu şikayetler devam ediyorsa o zaman bir yerde yanlışlar var. Siz belediye olarak 7 Haziran seçimleri öncesinde oradaki kulübeyi kaldırıp 8 Haziran'da koyuyor, 1 Kasım seçimleri öncesinde kaldırıp seçimlerin ardından koyuyorsunuz bunun önüne geçme şansınız olmaz. Belediyenin ciddi olması lazım. Belediye Başkanlık makamı şikayet makamı değil. Başkanlık makamı birşeyler yapmıştır yapamadıkları devam ettirilir. Siz yaptınız biz niye yapmadık gibi birşey olmaz. Halkımız hizmet bekliyor, gelip hep beraber gerekirse gidip inceleyim çözelim, biz çözümden yanayız" sözleri ile konuştu.

 

"TUTANAK ALTINDA İMZALAMIŞSINIZ"

Başkan Uysal da Özyağcı'nın bu söylemlerine şu sözlerle yanıt verdi: "Mevcut bir imar planı hakkında meclisten geçirmişsiniz. Yeni yapılaşma olmamak kaydı ile bir tutanak altında imzalamışsınız ve o günde tahminim 243 tane bir bina. 93 Tane orada tutanak tutmuşsunuz, bizim dönemde de yapılanlar sizin dönemdeki tutanak tuttuğunuz binaların üzerine yapılan yapılaşmalar olmuş. 2012 Yılındaki revizyon planlarında veya 2010 yılında burayı belediye sınırları içerisine geçirdiğiniz zaman en azından tarımdan, ormandan 18 uygulaması yapılabilmesi için imar planlarının olması için bu bahsettiğiniz yeterli değil.

 

"ENAZINDAN ASFALT YAPILABİLİRDİ"

Yani durum tespiti yapıp oradan sonra hareket etmemeniz en basitinden bir asfaltlama yapmamamız en basitinden ben gezdim oraları yoktu. Sen yaptım ben yaptım önemli değil. Güzel olarak yapılan herşeye saygı duyuyorum teşekkür ediyorum. Gerek buradan Ören Yenimahalle'deki halkıma da şunu söylemek isterim samimi olarak, onların arasına ara ara girsek de ki yine giderim, uğraşıyoruz, yazışmalarımızı takip ediyoruz, son aşamasına kadar da geldik inşallah kısa sürede çözeceğiz. Sadece 18'deki imar planı uygulamalarında kalmayıp başka alternatiflerle de çözülebileceği konusunda bilgiler aldığımız için hangisi doğru onun üzerine şey yapacağız. Halkın rahatsız olacağı bir uygulama içerisinde değiliz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)