Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski arazisinin Bülent Ecevit Üniversitesi kampüsünün 2016 yılı yatırım programına alınması için talepte bulunduğu bildirildi.

 

Milletvekili Faruk Çaturoğlu tarafından gönderilen yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: Ankara’da bakanlar düzeyinde gerçekleştirdiği temasları aralıksız olarak sürdüren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol ile ayrı ayrı görüşerek ilin sorunlarını ilk elden iletti. 3 Eylül’de Irak ve Suriye Tezkeresi ve RTÜK Üye seçimleri için toplanan TBMM Genel Kuruldaki yerini alan Çaturoğlu,  bakanlık düzeyindeki görüşmelerini burada da sürdürdü.

 

3 BAKAN 1 MÜSTEŞAR İLE GÖRÜŞTÜ.

Meclis Genel Kurulu çalışmaları esnasında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ayrı ayrı görüşen Çaturoğlu Zonguldak’ın sorunlarını ilk elden değerlendirme fırsatı buldu.  Meclis’teki ilk görüşmesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ile yapan Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu, Belediyelerin ihtiyacı olan araç ve gereç taleplerini iletti, kısa sürede taleplerin yerine getirilmesi amacıyla Bakan Güllüce’den destek istedi.  Bakan Güllüce’de söz konusu talepleri içeren dosyayı Çaturoğlu’ndan teslim alarak, gerekli çalışmaların yapılması amacıyla danışmanlarına talimat verdi.

 

BAKAN IŞIK İLE GÖRÜŞTÜ

İkinci görüşmesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile de bir araya gelen Çaturoğlu,  meslek odaların sıkıntılarını dile getirdi.  Bakan Işık’da önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesinin kararlaştırıldığı görüşme oldukça olumlu geçti.  

 

EROĞLU’NDAN DESTEK İSTEDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yapılan görüşmede ise İlin orman ve su sorunlarını dile getirdi, destek istedi.   Türkiye Büyük Millet Genel Kurulunun çalışması sonrasında temaslarına devam eden Çaturoğlu’nun son durağı Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol’un makamı oldu.  Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesine devredilen Ereğli eski devlet hastanesinin yerine yapılacak olan Üniversite Kampüsünün 2016 yılı yatırım programına alınması talebini Bakanlık Müsteşarı M.Cüneyt Düzyol’a iletti. Konuyu tüm detayları ile Bakanlık Müsteşarı Düzyol’a anlatan Çaturoğlu, İlçeye kurulması planlanan Üniversiteye verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

 

BAŞKANLARDAN ZİYARET

Öte yandan Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu,  Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır’da, AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu ile mecliste bir araya geldi. Bölgeyle ilgili görüş alış-verişinde bulundu.