AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı;

Çaturoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Zonguldak merkezde yapımı tamamlanan 432 kapasiteli kız yurdu Ocak ayı içerisinde açılmış ve yedek sırasında bekleyen öğrencilerimizin kaydı alınmıştır. Diğer taraftan, Zonguldak Merkezde kiralama yoluyla 5.286 kapasiteli öğrenci yurtlarının inşaatları devam etmekte olup, bu yıl içerisinde açılması planlanmaktadır. Yine Zonguldak Merkezde KYK tarafından yapılacak olan 700 kapasiteli öğrenci yurdunun da 2017 yılında açılması hedeflenmektedir.

ÇAYCUMA YURDU PROJESİNİN MÜŞAVİRLİK HİZMET ALIMI İHALEYE ÇIKIYOR

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’yu ziyaret ettiğini belirten Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti. Ziyaretimizde Zonguldak Merkez ve ilçelerimizdekiöğrenci yurtlarınıgündeme getirdim. Bunlardan; Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Kampüsünün içerisinde yapılacak olan 600 kapasiteli öğrenci yurdu projesinin müşavirlik hizmet alımının önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağının müjdesini aldık.

ALAPLI’YA 300-500 KAPASİTELİ KIZ ÖĞRENCİ YURDU 2016 YATIRIM PROGRAMINA ALINIYOR

Alaplı’ya 300-500 kapasiteli yeni bir kız öğrenci yurdu yapılması için,yurdun 2016 yatırım programına alınması konusunda Genel Müdür Sinan Aksu ile mutabık kaldık. Ayrıca,yurdun 2016 yatırım programına alınması talebimizi de Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a ilettim.
Diğer taraftan Kdz. Ereğli’de yeni kız ve erkek öğrenci yurdu yapmak için yer arayışlarımız devam etmektedir. Yer bulunduğu takdirde hem erkek hem de kız öğrenci yurdu yapılacaktır.