AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yaptığı yazılı basın açıklaması ile Ereğli-Devrek karayoluna değindi. CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş'ın da eleştirilerini 'ölçüsüz' bulan Çaturoğlu açıklamasında, "Eleştirileri kabul etmek mümkün değildir. Bu yolları bitirecek olan da yeni yolları yapacak olan da AK Parti iktidarıdır. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız" dedi.
Çaturoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

'KÖPRÜ İHALESİ TAMAM'

“Ereğli-Devrek Karayolu 2016 yılında ihale edilerek 2018 yılın sonlarına doğru bitirilecek ve şuanda da bu güzergâhta iki firma çalışmakta ve bu firmaların ödenekleri de bitmek üzeredir. Bu iş bu yıl içerisinde yapılacak yeni bir ihale ile tek bir firmaya yaptırılacaktır.
Güzergâh üzerinde yer alan Kızlar Deresi Mevkiinde ki duvar çalışması da en kısa zamanda ihaleye çıkarılacaktır.İskenderli Köprüsü ise ihale edilmiş, ancak kış şartları elvermediğinden dolayı yapımına başlanamamıştır. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde başlanacaktır.

'EREĞLİ-ZONGULDAK YOLU 2017'DE TAMAMLANACAK'

Öte yandan Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, inşallah 2017 yılının sonunda tamamlanmış olacaktır.
Her alanda olduğu gibi AK Parti İktidarları döneminde başta ulaşım altyapısı olmak üzere her alanda önemli yatırımlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Elbette ki ulaşım altyapısı konusunda eksikliklerimiz ve gecikmelerimiz var,ancak Zonguldak coğrafyasının zorluğu bu eksik ve aksaklıklarda en önemli etken olmuştur diyen Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti; CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş Ereğli-Devrek yolu üzerinden AK Parti hükümetlerini ölçüsüzce eleştirmektedirler.Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu yolları bitirecek olanda yeni yolları yapacak olan da AK Parti iktidarıdır. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız.Öte yandan sırça köşklerde yaşam sürenlerin komşunun camına taş atarken çok düşünmeleri icap eder.

'İHALELER KÖTÜ MÜTEAHHİTLERE KALDI'


İlimizde Merkezi Hükümet yatırımlarının bitirilmemesinin en önemli sebeplerinden biri de ihalelerin kötü müteahhitler tarafından alınmasıdır. Bunların örneğini karayolu, liman, hastane, okul, spor tesisi, yurtlar gibi her alanda görmek mümkündür. Maalesef bu kötü müteahhitlerden birinin de kim olduğunu kamuoyu yakinen bilmektedir. Sadece bu müteahhidin eğitim, sağlık ve spor dallarında geciktirdiği yatırım tutarı 100 milyon civarındadır. Kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunarım.”