CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MYK Üyeleri, Bir Grup Milletvekili ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Merasim Sokak’a şehitlerimizin anısına karanfil bıraktı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Ülkeyi ya adam gibi yönetin veya sorumluluğu alıp istifanızı verin”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hükümete açık çağrıda bulunuyorum; Ülkeyi ya adam gibi yönetin veya sorumluluğu alıp istifanızı verin. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum. Eğer bir ülkede ülke kan gölüne dönmüşse, eğer bu ülkede insanlar huzur içinde sokaklarında gezemiyorlarsa Türkiye’nin yönetiminde bir sorun var demektir. Ve birilerinin de bu sorumluluğu üstlenmesi, yani siyasi sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor. Sorumlu bulamıyoruz. Sorumlu bulamıyoruz ama bunun yanında maalesef bu milletin aklıyla alay ediliyor. Açıklamalar yapılıyor Türkiye en güvenli ülkelerden birisi. Ya tamam Türkiye’yi yönetemiyorsunuz da bari hiç değilse bu milletin aklıyla alay etmeyin. Yazık günahtır bu millete" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik terör saldırısının gerçekleştiği Merasim Sokak’a giderek, şehitlerimizin anısına karanfil bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Kılıçdaroğlu çiftine, CHP MYK üyeleri, bir grup CHP milletvekili ve aynı zamanda Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da eşlik etti.



CHP’li Demirtaş: “AKP’nin Yanlış Dış, Terör ve Kürt Politikalarının Bedeli Ağır Olmuştur”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte anmaya katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş: “Her sabah evimden meclise giderken kullandığım yolda yaşanan bu hain terör saldırısının olduğu yeri görmek, şahsımı derinden sarstı. Patlamanın şiddetini ve etkisini, aradan bir hafta geçmesine rağmen bile orada hissettim ve teröre bir kez daha lanet ettim. AKP’nin son yıllarda uygulamış olduğu dış politika, terör ve Kürt politikaları iflas etmiştir. Geldiğimiz nokta itibariyle bu yanlış politikaların bedeli çok ağır olmuştur. 29 askerimizin ve vatandaşımızın yaşamını yitirdiği bu hain terör saldırısı, göz göre göre geldiği halde AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu önlenememiştir. Ankara’nın göbeğinde ve devletin merkezinde olan bu saldırı, bütün Türkiye’ye yapılmıştır. Ancak, bu kaçıncı terör saldırısı? Ülkemizdeki bu yaşanan terör olaylarını önlemekle görevli olan AKP iktidarı, bu kadar şehit verilirken, bu kadar vatandaşımız yaşamını yitirirken hiç mi hesap vermeyecek? Eğer Türkiye, demokrasisi gelişmiş ve ilerlemiş bir ülke olsaydı; AKP’li Bakanlar bu terör olayları sonrasında bir dakika bile koltuklarında duramaz, istifa etmek zorunda kalırlardı. Ama maalesef, ülkemizde hala koltuklarında oturmaya devam ediyorlar. Öte yandan, bu sinsi ve vahşi terör saldırısını gerçekleştiren teröristin cenazesine giden HDP Milletvekili Tuğba Hezer’ide kınıyorum. Demokratik ülkelerde, halkın seçtiği parlamentoda milletvekilliği yapıp milletvekili maaşıyla geçimini sağlayan bir kişi, terörist cenazesine katılmamalıdır. Hukuken bunun bedelini de ödemelidir. HDP, terör ile arasına kalın bir çizgi koymalıdır. Bir kez daha, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı diliyorum” dedi.