AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, Kdz. Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'in zorunlu emekliliğe sevk edilmesinin yanlış olduğunu açıkladı.

Ekşi konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, 2014 Nisan ayındaki göreve geldikleri ilk toplantıda, dönemin milletvekilinin belediyeciliği bilen vizyon ve misyon sahibi, ufku geniş ve Ereğli’yi uçuracak bir başkan yardımcısının Kdz. Ereğli’ye kazandırılmasının uygun olup olmayacağı sorusuna grup olarak sıcak baktıklarını hatırlattı, "Bize yapılan bu öneriden sonra, milletvekilinin danışmanı İbrahim Cöbek’in Kdz. Ereğli Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atanmasına hepimiz şok olmuştuk" dedi.

Değişik yollardan defalarca tepkilerini iletmelerine rağmen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Cöbek konusunda ısrarcı olduğunu ifade eden Ekşi, "Ben de 20 Ağustos 2014 tarihinde Belediye Başkanlığına yapmış olduğum vekalet sırasında, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ve ilçemizin menfaati için belediyemize ve başkanımıza katkı sağlamayacağını düşündüğüm bu yanlış atamanın düzeltilmesine karar verip kanunu yetkilerimi kullanarak İbrahim Cöbek’i görevden almıştım. Bugün geldiğimiz noktada; İbrahim Cöbek’in o tarihte başkan yardımcısı olarak atanması ne kadar yanlış ise, bugün “zorunlu emekliliğe” sevk edilmesi de o gün yapılandan daha büyük bir yanlıştır" ifadelerine yer verdi.

 

CÖBEK VE AİLESİNE HAKSIZLIK

Cöbek'in zorunlu emekliliğe sevk edilmesinin kamuoyunda FETÖ operasyonları ile bağlantılı olduğuna yönelik algı yaratıldığını kaydeden Ekşi açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Şöyle ki; 15Temmuz’da yapılmak istenilen FETÖ’nün darbe kalkışması akabinde ülkemizin düşürülmek istendiği iç savaşın faillerinin tek tek gözaltına alınıp tutuklandığı ve bu operasyonların devam ettiği bir süreçte İbrahim Cöbek’in “Zorunlu emekliliğe” sevk edilip belediye ile ilişiğinin kestirilmesi kamuoyunda FETÖ operasyonu kapsamında alındığı/emekli edildiği algısı yaratmıştır. Bunun da İbrahim Cöbek ve ailesine haksızlık olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki İbrahim Cöbek yaşamı boyunca FETÖ ve yandaşları ile mücadele etmiş bir vatanseverdir. Bu haksızlığın ve algının giderilmesini arzu ediyor saygılarımı sunuyorum"

 

(Haber Merkezi)