Kısa adı ÇYDD olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, ‘İktidarın yeni anayasa konusundaki ısrarlı taleplerinin gerçek yüzünün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini yok etmek olduğu açık olarak ortaya çıktı’ denildi.

“93 yıldan beri laikliği ve inanç özgürlüğünü birlikte uygulamış olan Türk toplumuna yapılabilecek en büyük kötülük olacak” Diyen ÇYDD Kdz. Ereğli Şubesi’nin açıklaması şu şekilde:


“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ın “Laiklik Yeni Anayasa’da olmamalı. Dindar Bir Anayasa olmalı…” biçimindeki sözleriyle, iktidarın yeni anayasa konusundaki ısrarlı taleplerinin gerçek yüzünün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini yok etmek olduğu açık olarak ortaya çıktı.

Aklın özgürlüğünü reddedip dinin özgürlüğünü savunmak ancak demokrasi kültüründen nasibini almamış siyasetçilerin bakış açısıdır. İnanç ile siyaseti birlikte yürütmek ve inancı iç politika malzemesi yapmak 93 yıldan beri laikliği ve inanç özgürlüğünü birlikte uygulamış olan Türk toplumuna yapılabilecek en büyük kötülük olacak.


‘ŞERİATA GÖRE DÜZENLEME ÖZLEMİ’
Laiklik, demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Laiklik, kamusal ve özel yaşamda hak ve özgürlüklerin kullanılmasında, çeşitli dinlere ve mezheplere inananlar arasında ayrıca inananlarla inanmayanlar arasında ayırım yapılmamasının anahtarıdır.

Dünyadaki örnekler göstermektedir ki laikliğin olmadığı hukuk düzenleri maalesef inançların korunmadığı, inançların şiddete dönüştüğü toplumların rejimidir.

Sayın İsmail Kahraman’ın din ayrımcılığı anlayışını ve yönetimi şeriata göre düzenleme özlemini reddediyoruz.”