"Ereğli'ye 5 okul bekliyoruz. Nisan 15'e kadar Ereğli'nin okul ihtiyaçlarının ihalelerine çıkılmaz ise bizde, bakanlıklar nezdinde şikayetlerde bulunacağız. Kimler engelliyorsa, kimlerin hatası eksikliği varsa gerekli yaptırım uygulanmasını Bakanlıktan talep edeceğiz. Ereğli'nin biran önce tekli eğitime geçmesi lazım"

 

"Sağlık ile alakalı Halk Sağlığı Merkezi ve Butik Hastane diye açıkladığımız bir proje vardı. Bakanlık oluru ile Ereğli'ye 2 tane butik hastane açabilme onayı geldi.Bunlardan biri Kırmacı Mahallesi'ne diğeri de Gülüç bölgesine açmayı hedefliyoruz"

 

"Ereğli'de emniyetin yaptığı çalışmaları başarılı buluyoruz. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler de alıyoruz. İlçe Emniyet Müdürü ve İl Müdürümüze Ereğli halkı adına teşekkür ediyoruz"

 

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, parti binasında düzenlediği aylık rutin basın toplantısında ilçe genelinde yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ulaşımdan  eğitime, istihdamdan sağlığa kadar pek çok konuda gerçekleştirilen çalışmalara değinen Çakır, İlçe Teşkilatında düzenlediği toplantıda şu ifadelere yer verdi:

 

BAYAT, CEMALLER, ELMACI

"Ulaştırma ile ilgili sorunlara baktığımızda, Zonguldak ile Ereğli arasında kalan köylerimizin, cep ve giriş çıkışları ile ilgili sıkıntıları olan yerlerimiz vardı. Karayolları Bölge Müdürümüzü, Milletvekilimiz aracılığı ile davet ettik. Sorunları hem şantiyede hem yerinde gezerek incelemelerde bulunduk. Bayat köyümüzün yol ile ilgili sorunu vardı, hemzemin geçit ile çözüme kavuşturduk. İnsanların tarlalarına ulaşması konusunda hemzemin ile sorun çözüldü. Üçköyün yol sorunu vardı 2004'den bu yana, bunu da hemzeminle çözüyoruz. Gereksiz 3-4 kilometre yol gitmek zorunda kalıyorlardı. Cemaller Köyünün yan yol talebi vardı, Özel İdare bünyesinde yapacağız. Muhtar, 'Karayollarının izin vermesini istiyoruz' demişti, bölge müdürlüğü bunun onayını verdi. Elmacı'nın girişten dolayı bir sorunu vardı, alan dar olduğu için gerekli manevre yapılamıyordu, şimdi orayı da genişletiyoruz. Bu Elmacı Köyü'nün beklediği bir projeydi.

 

KEPEZ-GÜLÜÇ ARASI

Karayolları Bölge Müdürümüz geldiği zaman bütün muhtarlarımızı davet ettik. Kepez'de belediyemizle de uygun görülen 5 yere cep yapılarak hem oradaki esnafın sorunu çözülmüş olacak hem de bundan sonra yapılacak durak çalışmaları ile halk otobüslerinin veya yolcu indir bindir yapacakların uygun yerlerde durmasını sağlayacağız. Bunun yanında Kavaklık'ta uzun süredir mahallenin bizde talep ettiği anayola çıkış istiyorlardı, eski Bağlık dediğimiz mevkinin biraz daha yukarısında Elmatepe tarafından U şekli ile gelip aynadan arka taraftan gelecek aracı görecek şekilde o sorun da çözülüyor, o bölgeden ana yola çıkış verilecektir. Elmatepe ile ilgili çalışmalarımız devam ediyoruz orada da bir çözüme yakınız.

 

KIYICAK'A KÖPRÜLÜ ÇÖZÜM

İncelemelerini yaptık Kışla'nın mahalle içerisinden geçen tır'ların yola sıkıntı vermesi nedeniyle muhtarların bir talebi vardı, belediyemiz bir çalışma yapacak. Dere kenarındaki yola tekrar verilebilmek için yıkılacak olan itfaiye yerinden yol çalışması yapılabilir mi yapılamaz mı o değerlendirilecek. Kıyıcak'ta köprünün kenarından bir geçiş verilecek. Bu geçici bir çözüm olacak, kalıcı çözümün takipçisi olacağız. İstimlak ile ilgili bir sorun var süre itibariyle 1 yıla kadar nihayete erecek o projeyi devam ettireceğiz.

 

ILIKSU-KANDİLLİ TEPESİ ARASININ SICAK ASFALT İHALESİ

Bunun yanında dün ihalesi gerçekleşen bölge için önemli bir proje Ilıksa-Kandilli tepesine kadar olan yolun sıcak asfalt ihalesi dün yapıldı, müjdesini veriyoruz. Kandilli Tepesi ile Ören hatta Kepez arasındaki yolun çalışmaları devam ediyor. Müteahhit firma Mayıs ayı gibi inşallah asfaltlama çalışmalarına başlayacak. Ormandan gerekli izinler de alınmıştı. Köprülü kavşak ile alakalı hastane kavşağı dediğimiz bölge Temmuz-Ağustos ayı gibi inşallah hizmete açılacak. Hastaneye giden insanların diğer yolu kullandığı zaman çok ciddi trafik yoğunluğuna kuyruklara biraz daha fiziki olarak olumsuz şartlarda gidiyorlar, bu kavşak bunu rahatlatacak.

 

ORMANLI-KIZILCAPINAR ARASINA STANDART YOL

Onun yanında Kızılcapınar köprüsünden Ormanlı Beldesine kadar olan yaklaşık 6 kilometrelik kısmı standart hale getirebilmek için bölge müdürlüğünden onayını aldık, proje çalışmaları başlayacak. Projelerin sonucunda Ormanlı-Kızılcapınar arasında geniş standartlara uygun hale getirilecek. Ereğli-Alaplı çevre yolu dediğimiz yapacağımız çevre yolu ile Ormanlı'ya bir giriş yolu veriliyor.

 

EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU

Ereğli-Devrek yolu ile ilgili şuan firmamız 8.5 kilometrelik kısmı açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bunu bu yaz açıyoruz, ödeneği bittiği zaman yeni büyük bir ihaleye çıkacağız. Ereğli'den Devrek'e kadar olacak yolun eksik kalan yerlerini içeren bir ihale yapacağız. Bakanlık ve Genel Müdürlükte gerekli onayları aldık. Bizim için olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesi.

 

"ŞİKAYETLERDE BULUNACAĞIZ"

Bunun yanında Milli Eğitim ile alakalı 5 tane okulumuzu bekliyoruz. Mart sonu en son bütçe planlaması yapıldığı zaman ihalelerin yapılmasını bekliyoruz. Nisan 15'i bulacak gibi. Eğer Nisan 15'e kadar Ereğli'nin okul ihtiyaçlarının ihaleleri çıkılmaz ise bizde bunun ile ilgili bakanlıklar nezdinde şikayetlerde bulunacağız. Kimler engelliyorsa, kimlerin hatası eksikliği varsa bunlar ile ilgili gerekli yaptırım uygulanmasını Bakanlıktan talep edeceğiz. Ereğli'nin biran önce tekli eğitime geçmesi lazım. Kim bunda engelse dediğim gibi bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacağız. Ereğli'nin bu okullara mutlaka ihtiyacı var. 2016 Yılında biz 3 tane meslek lisesi biri merkezi Anadolu lisesi olmak kaydı ile talebimiz var bunlar Haziran ayında sonuçlanacak.

 

"TALEPLERİMİZ VAR"

2016 Yılı programlarına alınacak okullarımız var taleplerimiz var. Asaleten görevinin başında olan Milli Eğitim Müdürümüz ile bu konuları takip ettik. Faruk Bey'e bizlere verdikleri desteklerden ötürü Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Bunlardan bir tanesi memnun olduğumuz teşkilatlarımızın da vatandaşlarımızın da, 'Milli Eğitim'de Numan bey ile devam edelim' talebini milletvekilimizden talep ettik, milletvekilimiz ile birlikte bakan yardımcımıza bu konuyu ilettik. Görevinde asaleten faydalı olacağına inandığımız müdürümüze başarılar diliyoruz.

 

EREĞLİ PTT'SİNE 6 PERSONEL

PTT ile alakalı ziyaretlerde bulunduk. PTT Genel Müdürlüğüne gittik, Ereğli PTT'sinde hizmetlerin daha hızlı sürdürülebilmesi için kadro talebinde bulunduk. 6'ya yakın personel bekliyoruz. Ormanlı'da PTT açılışına genel müdürümüzü davet ettik.

 

EREĞLİ'YE 2 BUTİK HASTANE ONAYI ÇIKTI

Sağlık ile alakalı Halk Sağlığı Merkezi ve Butik Hastane diye açıkladığımız bir proje vardı. Bakanlık oluru ile Ereğli'ye 2 tane butik hastane açabilme onayı geldi. Yanlış anlaşılmış olabilir, bir tanesi için biz eski Hastane bölgesinde demiştik, eski hastane binasında değil. Eski hastane bölgesini biz üniversiteye devir ettik. Orası Ereğli'nin geleceği. Bizim dediğimiz yaklaşık bin metre kare alanlı içinde 6'ya yakın doktorun olduğu, röntgen çekildiği, tahlillerin yapıldığı, ilaç  yazıldığı, aile hekimlerinin orada olduğu, 112'nin de kuruma monte edildiği bir konsept düşünüyoruz. Bunun ile ilgili Kırmacı bölgesini düşünüyoruz. Yeri konusunda önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İkincisi ile alakalı olarak Gülüç istikametine yapmayı düşünüyoruz. Yani şehrimizin 3 noktasını düşünürsek biri Kemer bölgesi biri mevcut hastanenin olduğu bölge biri de Gülüç bölgesi ile alakalı. Vatandaşlarımızı en yakın halk sağlığı merkezlerine ulaştırarak büyük hastanemizde gereksiz yığılmaların önüne geçmeye çalışacağız. Oradaki kaliteyi verimi daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Bunu da halk sağlığı ile müdürlüğü ile paylaştık, milletvekillerimiz ile de paylaştık. Önümüzdeki günlerde yerleri ile ilgili çalışmalarını da yapacağız. 1 Hafta içerisinde Kırmacı'daki yeri belirleyebilirsek resmi gazetede yayınlanacak 2016 yatırım programına aldırabilir, belki bu yıl sonuna kadar bitirebiliriz. En kötü ihtimal 2017 yılında iki yeri de açmış olacağız.

 

EREĞLİ VERGİ DAİRESİ

Vergi dairesi inşaatı Mayıs ayı sonu gibi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ereğlimize yakışır bir kurum. Vatandaşların mükelleflerin daha iyi hizmet alabilmeleri için gerekli bir binayı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

İL VE EREĞLİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR

İl Emniyet Müdürümüz Osman Ak ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürüne teşekkür ediyoruz. Hem araç kapasitesinin arttırılması konusunda, vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Uygulamalardan ve yapılanlardan dolayı.Bizler de halkımızın talepleri noktasında milletvekillerimize ileterek bunların bakanlıklar düzeyinde hizmet görmesinden yanayız. Eksiklikler olursa çözülmesi çabasındayız. Emniyeti bir kez daha tebrik ediyoruz. Ereğli için bu önemli bir konuydu, vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyoruz. Hem ilçe hem de il emniyet müdürümüzü kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz.

 

ORMANLI'YA YAPILANLAR

Ormanlı'ya bir 'bal ormanı' sözümüz vardı, seçimden önce söz vermiştik. Bunu şimdi programa aldırdık biliyorsunuz bir tanesi Çaylıoğlu bölgesine yapılmıştı. Özellikle kestane balına büyük önem veriyoruz. Bunlar şehrimizin hem markası hem de önemli değerleri. Potansiyeli olan ve yeterince üretilemeyen Osmanlı çileği ile birlikte destekleyeceğiz. Bize bu talep iletildi yetkililer ile görüşüldü, Orman Bölge Müdürlüğüne de teşekkür ediyoruz. Ormanlı'da mesire alanı var. TOKİ Ormanlı'ya değer katacak bir proje. Hızlı bir şekilde devam ediyor. önümüzdeki günlerde talep toplama başladı. Çok daha hızlı hareket ile Ormanlı'da memurların da kalabileceği kaloriferli bir site tarzında uygun bir yaşam ortamının olmasından yanayız.

 

ALACAAĞZI KÖMÜR OCAĞI

Alacaağzın'daki kömür ocağının biran önce ihaleye çıkarmaya çalışıyoruz, beklememizin nedeni şuan kömür ile ilgili teşvik rakamları belli olacak. Son günlerine geldi. Teşvik açıklandığı zaman ton başına ne kadar devletin desteği teşviği olacağı açıklandığı zaman süratli bir şekilde ihaleye çıkartılıp uygun bir firmanın alıp tekrar orada eskisi gibi 850-bin çalışanlara ulaşması çabasındayız.

 

OSB'NİN DURUMU

Organize Sanayi Bölgesi'ne Bilim Teknoloji Koleji yapmak isteyen bir yatırımcımız vardı onunda görüşmesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde netleşecek. Yatırımcılar devam ediyor. Biz oraya biran önce yüzde 60 seviyesine ulaşıp müteşebbise devir edilmesinden yanayız. Bürokrasiden değil müteşebbis tarafından yönetilirse daha süratli yol alacağından yanayız.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)