Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Orta Cami güzergahındaki gecikme yaşanan çalışmalarını eleştiren yazılı bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sertan Ocakçı “Orta cami mevkiinde bugün yollar delik deşik, yaylar yürüyemiyor, su boruları patlıyor. Bir gün içerisinde defalarca aynı hat üzerinde ki su şebekesinin boruları deliniyor. Esnafın Siftahsız olmaları yetmiyormuş gibi bir de susuz bırakılıyor.” Dedi.

Ocakçı bir-iki ay önce Orta cami ve Kaneri ağzında esnafın siftahsız bırakılıp vatandaşı toz toprak içinde yürütüldüğünü ve tüm bunların  yetmediği gibi araç sürücülerinin  bile bir kaç güzergâhta trafik çilesi yaşattıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 Aylarca Esnafa ve vatandaşa kan ağlatan bu görüntülerin üzerinden henüz daha 1-2 ay geçmeden aynı işkence, aynı güzergahta yeniden başlatıldı.

 Kaneri ağzı ile Orta cami mevkiinde gördük ki ne yazık ki Karadeniz Ereğli'yi yönetenler, Esnafımızı düşünmeden “ben yaptım, oldu” kararları ile yaptıkları olumsuzluklara olumsuzluk katmaya devam ediyorlar.

 Kamuoyu bilmelidir ki, Mayıs ayı ve sonrasında ki ay içerisinde ekmek kavgasında olan esnafımıza siftahsız dükkan kapatmayı layık görenler yine iş başındadır. Ne yazık ki, bugün Karadeniz Ereğli’yi yönetenler Esnafı tanımadıklarını ve Esnafın sorunlarından ve ekmek kavgalarından habersiz olduklarını ispat etmişlerdir.

 Esnafın derdinden habersiz olanlar, bugün ayın 25’i olduğundan ve ay sonu geldiğinden haberdar değiller. Bilmediklerini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Ay sonları Esnafımızın ödemelerinin olduğu dönemdir. Ay sonunda bir çok esnafımızın senet, çek ve ier tarihli ödemeleri bulunmaktadır. Ayrıca her ay sonu bu esnafımızın dükkan kirası, KDV,  Stopaj, Bağ-Kur ve en önemlisi dar boğaz içerisinde olan esnafın vergi dairesi gibi kurumlara taksitlendirmelerinin son 5 günü. Bütün Esnaflarımızın tarihi önceden belirli olan ödemelerinin olduğu herkesçe bilinmesine rağmen kenti yönetenler bundan haberdar bile değil. Esnafımız ay sonunda satış yapmak zorunda, ekmek parası kazanmak zorunda, dükkan kirasını ay sonunda vermek zorunda, ay sonunda ki  kazandığı ile borcunu ödeyebilmek zorundadır.

 Orta cami mevkiinde bugün yollar delik deşik, yaylar yürüyemiyor, su boruları patlıyor. Bir gün içerisinde defalarca aynı hat üzerinde ki su şebekesinin boruları deliniyor. Esnafın Siftahsız olmaları yetmiyormuş gibi bir de susuz bırakılıyor. İki ay önce esnafa kan kusturanlar alay eder gibi aynı güzergâhta çalışma yapıyor. Aynı yaşanan kötü senaryo esnafa yine yaşatılıyor. En acı olan tarafı ise mayıs ayı ve takibinde ki ay da Orta cami, çarşı içi ve çevresinde ki esnafın kan ağladığını ve siftahsız günler geçirdiğini görenlerin bu gün yine bu sıkıntıları görmezden gelmesi ise daha da manidardır.

Kenti yönetenler, Halk bankasına emekli maaşını almaya gelen emeklilerin o kargaşa içerisinde bankamatiklerden maaşını almaya çalışmasını görmedikleri için, o döküntü içerisinde kuyrukta bekleyen her an düşerim korkusu yaşayan yaşlıların çilesini bilmedikleri için bu sıkıntıları vatandaşımıza layık görüyorlar.

 Bu kararı verenler bilmelidir ki; siftahsız dükkan kapatmasını sağladığınız esnafın da sizler gibi geçindirmek zorunda olduğu bir ailesi var, ödemeleri var.  Artık yeter. Sizin plansız ve programsız tutumunuzdan dolayı bu bölgede esnaf kan ağlıyor. Aylarca mağdur ettiğiniz kaneri ağzı ve orta cami esnafına tekrar bunu yapmaya hakkınız yoktur. Bu kenti ve kent insanını, Esnafı, vatandaşı kan kusturmaya hakkınız yok.

 Kamuoyu biliyor ki, Ereğli  çalışmalardan kaynaklanan bir başıboşluk ve sorunlar yumağı ile karşı karşıya kaldı. Bizler, Bu tür çalışmaların plan ve programdan uzak görüntü içinde yapılması sebebiyle esnafımızın ve vatandaşlarımızın ekonomik ve kentsel sıkıntılar yaşamak zorunda bırakıldıkları sorunlara kayıtsız kalamayız.