CHP Ereğli İlçe Teşkilatı, seçim hazırlıkları kapsamında partiye katılan 70 kişi için rozet takma töreni gerçekleştirdi.  Törende konuşan Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Geçmişte hangi partinin saflarında yer almış olurlarsa olsunlar, yeni kuracağımız CHP iktidarında bize destek verecek herkese kapımız açık. AKP 13 yıllık çürümüş iktidarıyla yeni Türkiye’yi kuracağını iddia ediyor. Yeni Türkiye yeni iktidarla kurulur” dedi.

 

 

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,  düzenlenen üye katılım toplantısında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, ülkedeki kötü gidişi gören dostlarının iktidar yürüyüşünde CHP’ye güç verdiğini söyledi.

Kartal, partiye katılanları şöyle tanıttı:

 

DP İLÇE BAŞKANI KATILDI

“Önceki dönem Demokrat Parti İlçe Başkanlarımızdan Ali Kurt ve arkadaşları aramızdalar. Önceki dönem belediye meclis üyelerimizden, işadamı Akın Katı ve arkadaşları aramızdalar. Ereğli’nin çok sevilen sağlık personeli, Kulak Burun Boğaz doktorlarından Eylem Ertuğrul aramızdalar. Önceki Dönem İl Genel Meclisi üyelerinden Orhan Açıkgöz aramızdalar. Erdemir’de Elektrik Mühendisi olarak çalışan Mühendis Orhan Karanfil aramızdalar. Atatürk’ün dediği gibi ‘ancak toplumları kurtaracak olanlar muallimlerdir’ sözünü hayata geçiren öğretmenlerimiz Handan Bozkurt, Şaban Öztürk ve Şahin Bozkurt da aramızdalar.”

 

“BİZDEN BAŞKA SAHİP ÇIKAN YOK”

Kartal, partiye üye olan 70 kişinin isimlerini tek tek sayarak toplantıya katılanlara tanıttıktan sonra şunları söyledi: “CHP iktidara yürüyor. Sessiz ve derinden, dipten gelen bir dalga geliyor, bu dalga AKP iktidarını 7 Haziran akşamı yıkacak ve mutlaka CHP iktidarını kuracak. Biz buna yürekten inanıyoruz. İktidar hayal değil. Elimizi uzattığımızda avuçlarımıza alabileceğimiz kadar yakın. Buna inanın. Bu inançla halkımızla kucaklaşırsak, partimizin kurtuluş reçetemizi anlatabilirsek iktidara ulaşırız. Emeklimize bizden başka sahip çıkan yok, madenciye bizden başka sahip çıkan yok, yoksullara bizden başka sahip çıkan yok. AKP iktidarını yıkabilecek en güçlü parti biziz. Aramızda olup iktidar yürüyüşünde bize güç veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.

 

ALPAGO: “TÜRKİYE’Yİ SALLAMA ZAMANI”

Eski Devlet Bakanlarından Önay Alpago, kendisinin de aday adayı olduğunu belirterek şunları söyledi: “CHP’nin en büyük şanslarından biri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vadettiği ekonomik politikalarla ilgili mesleki bilgi ve geçmişe olmasıdır.  Kendisi bürokrasideki tüm görevlerini maliye konusunda, iktisat konularında yapmıştır. Dolayısıyla kaynakların nasıl bulunacağını mesleği gereği bilmektedir. Oysa ülkenin başbakanı ve AKP genel başkanı Davutoğlu ekonomiden, ekonomik terimlerden anlamadığı gibi, en iddialı dış politikada dahi halimiz bellidir.  Artık kaynak tartışmasından sıkıldık. Biz biliyoruz ki, bu ekonomik programa itiraz edenler başka önerilerle gelerek kendi önerilerinin daha doğru olduğunu iddia edemiyorlar. Sadece kaynak nerede diyorlar.  Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve hukuki felç olayını, tıpkı bir eldiveni tersyüz eder gibi tersine çevirecektir. Bu Türkiye öncelikle kadınların ellerinde o günlere erişecektir: AKP en çok kadınlardan çekiniyor. Bu yüzden bize siz eve gidin üç çocuk doğurun diyorlar. Biz kadınlar bir elimizle beşik sallarız, bir elimizle dünyayı sallarız. Şimdi Türkiye’yi sallama zamanıdır.”

 


EMEKLİ, TAŞERON İŞÇİ, ÇİFTÇİ, ESNAF MÜJDE

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, yaptığı konuşmada CHP’nin emekliler, taşeron işçileri, çiftçi, esnaf ve işsizlere yönelik projelerini anlattı. CHP’nin bir güç odağı haline geldiğini ifade eden Demirtaş şöyle konuştu: “Bugün burada daha önce değişik partilerde Ereğli’mize hizmet etmiş arkadaşlarımız var. Siyasal partilere katılmamış olmakla birlikte ilçeye alanlarında katkı veren doktor, öğretmen ve mühendislerimiz var. Şunu ifade etmek istiyorum. CHP 90 yıllık koca bir çınar. Cumhuriyeti kuran parti. Bu koca çınarın gölgesi altında herkese yer var. Gün birlik günü, beraberlik günü. Aramıza katılan dostlarımıza çok çok teşekkür ediyorum.”

 

“GENÇLERİ GÖRÜNCE MUTLU OLUYORUM”

Gençlere de seslenen Demirtaş şöyle devam etti: “Burada genç arkadaşlarımızı görünce mutlu oluyorum. CHP’nin geleceği olacaksınız. Önümüzdeki dönemde daha fazla genç arkadaşlarımızın CHP’ye katılması için çalışmaya söz veriyorum. CHP’de bir gençlik aşısı gerekiyordu. Bugün o aşının temellerini attık. Buradan bütün Ereğli’ye, Zonguldak’a sesleniyorum. Geçmişte hangi partinin saflarında yer almış olurlarsa olsunlar, yeni kuracağımız CHP iktidarında bize destek verecek herkese kapımız açık. AKP 13 yıllık çürümüş iktidarıyla yeni Türkiye’yi kuracağını iddia ediyor. Yeni Türkiye yeni iktidarla kurulur. Sizin güç vermenizle kurulur.”

 

KURT: “BİRLEŞMEYE İHTİYAÇ VAR”

CHP’ye katılan eski DP İlçe Başkanlarından Ali Kurt, konuşmasında  “Katılım törenimiz sembolik oldu. DYP-DP’de 1991’den 2004’e kadar görev yaptım. Hiçbir seçimde CHP ile karşı karşıya gelmedim. Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan bir aileden geliyorum. Kızlarım baskı yaptı CHP’ye geçelim diye. İlk siyasete giriyor gibi heyecanlıyım. Ünal Beyle sıkça görüşüyoruz. Burada rozetleri bir tarafa bırakıp Zonguldak’ta birleşmeye ihtiyaç var. Tüm kesimlerin CHP’de birleşmesi lazım. Biz de buna katkı sağlarsak mutlu olacağız” dedi.

 

KATI: “DEMİRTAŞ ADAM GİBİ ADAMDIR”

Akınspor Kulübü başkanı ve İşadamı Akın Katı, inanılmayacak kadar heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Atatürk’ün kurduğu partide burada birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Hayat bana kırk yaşında çok şey öğretti. Ünal Demirtaş, her şeyden önce iyi gün dostu değil, her zaman dosttur;  adam gibi adamdır. Ben onunla olmaktan, Atatürk’ün partisinde olmaktan onur duyuyorum. Herkes bir hesap yapıyor. İki iki bir. Ben de diyorum ki, üç, üç onların olsun, biz sıfırız diyelim. Şimdi başlayacağız ama beşi alacağız beşi. Silkeleneceğiz, küslük yok. Artık adayımız belli. Hep beraber taşın altına elimizi koyacağız, bu iktidarı Ereğli’den başlatarak Türkiye’ye getireceğiz.”

 

ERTUĞRUL: “DESTEK OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Dr. Eylem Ertuğrul, kendisinin CHP’yi aile geleneği haline getiren bir ailede yetiştiğini ifade ederek, “Ülkenin son dönemdeki gidişatı herkes gibi bizi de rahatsız etmeye başladı. Atatürk’ü, Ay Yıldızı hakettiği noktaya getirmek için destek olmak üzere buraya geldik” diye konuştu.

 

70 ÜYEYE ROZET TAKILDI

Daha sonra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, toplantıda bulunan Belediye Meclis Üyeleri, Aday adayları ve parti yöneticileri, CHP’ye üyelik başvurusunda bulunan 70 kişiye üyelik rozetlerini taktı.  Demirtaş, CHP Yönetimi, Partililer ve yeni üyeler toplantının sonunda birlik beraberlik fotoğrafı verdi.

 

(Haber Merkezi)